Trump: Intervenția în Orientul Mijlociu a fost cea mai proastă decizie din istoria SUA / Am plecat la război din cauza unei presupuneri false: arme de distrugere în masă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Trump: Intervenția în Orientul Mijlociu a fost cea mai proastă decizie din istoria SUA / Am plecat la război din cauza unei presupuneri false: arme de distrugere în masă

de R.M. Miercuri, 9 octombrie 2019, 16:04
- a A+
Imagine
"Intervenția în Orientul Mijlociu a fost cea mai proastă decizie din istoria Statelor Unite", a afirmat miercuri Donald Trump, la trei zile după ce a anunțat retragerea trupelor americane din sectoarele apropiate de granița turcă, în nordul Siriei, scrie AFP.


Acest anunț surpriză, făcut duminică, părea să dea undă verde unei operațiuni militare turce împotriva forțelor kurde, aliate cu Washingtonul în lupta antijihadistă.

Criticat până și de propria sa tabără, președintele american și-a multiplicat de atunci declarațiile, uneori contradictorii, legate de acest dosar, amenințând printre altele Turcia cu grele represalii economice dacă va "depăși limitele".

Trump se arată însă acum determinat să "pună capăt războaielor fără sfârșit", una dintre promisiunile sale de campanie.

"Statele Unite nu ar fi trebuit niciodată să meargă în Orientul Mijlociu", a spus el, miercuri. "Războaiele stupide fără sfârșit s-au terminat pentru noi!"

"Aducem acum acasă, încet și sigur, formidabilii noștri soldați americani", a adăugat miliardarul american, într-un tweet matinal, potrivit căruia conflictele din Orientul Mijlociu au costat SUA circa "8.000 de miliarde de dolari" și mii de vieți.

"Am plecat la război din cauza unei presupuneri false și acum dovedite ca atare: arme de distrugere în masă. Nu a existat niciuna!", a mai scris el, legat de intervenția americană din Irak, în 2003.


7510 afisari


Pana si nebunii.....
gigiN [utilizator], Miercuri, 9 octombrie 2019, 17:02
+7/15
...mai au,uneori, dreptate!!!
hahahahah
Toreador [utilizator], Miercuri, 9 octombrie 2019, 17:25
+7/21
ce penal ... toata lumea stie asta ma .... ati facut varza acolo si acum plecati parasind singurii aliati care v-au fost alaturi si lasandu-i pe mana turcilor ... way to go USA ... daca asta este reales anul urmator atunci chiar ca USA se duce pe apa sambetei
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings