Președintele ANAF: Există o componentă importantă de evaziune fiscală în România / Ne facem propriile calcule în privința decalajului fiscal - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085vineri 03 iul 2020

Președintele ANAF: Există o componentă importantă de evaziune fiscală în România / Ne facem propriile calcule în privința decalajului fiscal

de I.B. Luni, 30 septembrie 2019, 23:31
- a A+
Imagine
ANAF lucrează la propriile estimări ale evaziunii fiscale, care vor fi făcute publice probabil în primul trimestru al anului viitor, a declarat luni Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

"Avem în curs de finalizare acest calcule și vom vedea unde ne situăm. Sperăm ca în primul trimestru al anului următor să finalizăm acest studiu. Folosim metodele de calcul econometrice pe care le folosește și Comisia Europeană, și organismele financiare internaționale, dar noi mai avem și informații în plus, avem analize de risc, avem ipoteze care se confirmă sau nu și în momentul în care vom avea gata studiul vom discuta cu reprezentanții Comisiei Europene și cu organismele financiare internaționale", a spus Mirela Călugăreanu.


"Recunoaștem că există o componentă importantă de evaziune fiscală în România", a adăuat șefa ANAF, care a oferit exemplul uunor prejudicii de 140 de milioane de lei și 150 de milioane de lei identificate în cazul unor controale legate de prețurile de transfer, precum și un caz de firmă fantomă unde a fost identificat un prejudiciu de 110 milioane de lei.

Economia subterană este estimată de organismele financiar einternaționale și de Comisia Europeană între 25 și 30% din PIB.676 de afisariCe să facă măscăricii de la ANAF???
prec [utilizator], Luni, 30 septembrie 2019, 23:53
0/0
Ei sunt toți angajați pe sistemul P.C.R., ce naiba. Ei nu au treabă cu priceperea în meserie.
componentă importantă de evaziune fiscală
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 1 octombrie 2019, 2:55
0/0
Da, se cheama "grup infractional organizat" si este cel mai extins si daunator grup din tara. Este grupul de securisti si baieti buni la toate de pe vremea cizmarului care s-au trezit mari oameni de afaceri peste noapte dupa anii 90.

Absolut toti care au devalziat tot de la Bancorex, SIF pana acum la RAAN si tot ce mai incearca acum cu misculatii este opera acestor "profesioisti" oameni de afaceri ce stiu doar sa sifoneze bani facuti cu greu.

Restul de clanuri interlope sunt bani marunti in comparatie. Dar probabil va intrebati ce-i cu alea?! Simplu: sunt protejate pentru ca sunt mana in mana cu cei amintiti mai devreme.
comenteaza
Cookie Settings