Unde se ascunde în Ungaria senatorul fugar Gergely Olosz, condamnat în România la închisoare cu executare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716sâmbătă 11 iul 2020

Unde se ascunde în Ungaria senatorul fugar Gergely Olosz, condamnat în România la închisoare cu executare

de Red. știri Luni, 30 septembrie 2019, 14:26
- a A+
Imagine
Fostul senator UDRM Gergely Olosz, condamnat în decembrie 2018 în România la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, a fugit în Ungaria înainte să poată fi dus la închisoare, însă de la începutul anului a fost pus sub control judiciar de către autoritățile maghiare în așteptarea unei decizii dacă va fi sau nu extrădat. Jurnaliștii de la Atlatszo.ro au descoperit unde în Ungaria s-a ascuns fostul politician de la UDMR.


Jurnaliștii de la Atlatszo.ro au descoperit că fostul senator UDRM stă în prezent într-o casă din Abony, o localitate din județul Pesta.

"Conform plăcilor de la intrare, casa este sediul unei serii de firme. Proprietarul acestora este întreprinzătorul Olivér Halasi iar în partea dinspre stradă a casei se află și un Magazin Național de Tutun (începând cu anul 2011, în Ungaria vânzarea produselor de tutun se află complet sub controlul statului, comercializarea acestora se realizează exclusiv în Magazinele Naționale de Tutun)", scrie publicația amintită.


---

Reamintim că Gergely Olosz a fost condamnat în decembrie 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. De asemenea, s-a ordonat confiscarea a 384 de mii de euro și a 400 de mii de lei de la Gergely Olosz, precum și punerea sub sechestru a completei averi. În 27 decembrie s-a emis un ordin european de reținere pe numele lui, iar poliția din Ungaria l-a reținut pe fugar în data de 13 martie 2019.

Tribunalul din Budapesta a ordonat în data de 15 martie punerea sub control judiciar temporar al Olosz, primind dreptul de mișcare liberă pe teritoriul Județului Pesta. Olosz nu își poate schimba locul de ședere decât cu permis special și este urmărit cu ajutorul unui dispozitiv GPS.5961 de afisariun ucenic Kerestoy Gaterszag SRL
un domn [utilizator], Luni, 30 septembrie 2019, 14:34
+8/12
mare doborator al Statului de Drept
Probabil nu se decid serviciile sovieto-maghiare
KBMMA [utilizator], Luni, 30 septembrie 2019, 14:42
+4/8
sa il trimita inapoi, pentru ca atunci va divulga pentru cine a lucrat la destabilizarea Romaniei. Pe langa ca vor aparea publice nume de persoane rusofile din serviciile secrete maghiare, ii va fi schimbata acuzarea de la "trafic de influenta" la "tradare de tara" si "spionaj in favoarea altui stat" si va lua probabil inca 30 ani de bulau. In plus se va deschide caz in NATO de cum se spioneaza doua tari partenere, si atunci drumul Ungariei afara din NATO e deschis.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings