Valeriu Nicolae, ăștia te-au furat cu totul. Cârdășia primarului Florea-fricosul cu oengiștii de caviar - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085vineri 03 iul 2020

Valeriu Nicolae, ăștia te-au furat cu totul. Cârdășia primarului Florea-fricosul cu oengiștii de caviar

de Eugen Istodor Miercuri, 28 august 2019, 11:31
- a A+
Imagine
​Ieri, Catiușa Ivanov - Hotnews a arătat cum stă situația. Dă CLICK, Citește-o! Din furie, s-ar putea să nu fiu prea exact. Valeriu Nicolae de-o viață se ocupă de copiii din Ferentari. Pe banii lui, pe bani adunați. Băi, pasiune, chin. Și-ntr-o vară, primarul sectorului 5, pesedistul Daniel Florea și oengeuri de toată stima i-au furat sediul și i-au belit ideea omului.


Valeriu este unul dintre oamenii ăia rari și mișto.

Eu n-aș putea fi ca el și nici douășdemilioane de români nu-s ca el. Ce face omul ăsta de-o viață? Are grijă de copiii Ferentariului. Teme la școală, mentorat pe chestii practice și de viață, joacă. Incredibil om, incredibilă muncă. Beliți de societate, alungați de părinți, bătuți de soarta școlară, copiii găsiseră un sens în viață, în #Româniameabună a lui Valeriu Nicolae.

I-au furat ideea

Valeriu Nicolae nu e oricine, a muncit ca taurul și a ajutat Ferentariul. Apoi, ideea lui a devenit arhicunoscută. Și personalitatea lui e știută: toleranță zero la mâncat rahat. Și cu combinația asta greu de stăpânit a reușit.

Chiar eu am făcut un interviu cu Valeriu Nicolae, în urma căruia m-am cutremurat: există asemenea om? Există!

Deci, prima chestie este a oengiștilor.

Organizația "Salvați copiii", Fundația "World Vision Romania", Fundația "Policy Center for Roma and Minorities", Asociația "EUROPAS", Fundația "ESTUAR". Pe aceștia i-aș numi corbi vestiți și fomiști. Corbii ăștia de caviar i-au ciodit ideea lui Valeriu Nicolae și au aplicat pe fonduri europene. Până aici să zicem: Valeriu a banalizat ideea asta de a salva copiii din ghetou. De peste zece ani prin munca lui a banalizat-o, a făcut-o posibilă, încât corbii ce să facă și ei? Au halit-o. Până la urmă, o putem da în mă-sa de idee, nu? Plutește în aer ca ideea. E bine să fie cât de mulți care integrează romii, nu?

Dar cel mai tare mi se pare cum acești corbi tac acum. Îl lasă pe primarul sectorului 5 să-i ciordească sediul lui Valeriu Nicolae. Cum bre caviar nu puteți hali și-n alte părți? Alte sedii nu aveți?

Ia, bă, trei apartamente de bloc în ghetou și stai acolo cu țiganii, cu ciorditorii, cu drogații, cu prostituatele. Stai acolo dacă vrei să-i salvezi.

Deci, Valeriu Nicolae îndreaptă lumea asta de peste 10 ani într-o clasă de școală din buricul Ferentariului și ăștia vin la jaf taman în clasa lui de școală. Și-l întărâtă la jaf și pe primar.

Nu-i ticălos?

Ticăloșie și mai mare este să-i servești primarului bombonica de pe colivă.

Primarul Daniel Florea? Ce sens are să-i stricăm freza? Este destul că Dan Bittman i-a ridicat o odă de mii de euro într-un concert. Și de atunci râde tot sectorul 5 de amândoi, da Daniel și de Dan.

Florea e cunoscut în tot sectorul că nu iese din primărie niciodată. Îi plac odele în Festivaluri de șdemii de euro și îi e frică de țigan, șoarece, gândac, cerșetor, pe scurt de Ferentari.

De aia, dacă acești oengiști l-au servit, el de ce să nu se-nfrupte? De la distanță, nu? Cu mâinile altora "îl lichidează" și pe Valeriu, mai vestit prin fapte decât el, iar cu pantofii de Bruxelles ai oengiștilor "pășește" și el în jegul de Ferentari.

Dar să n-o luăm razna. În acest articol apărăm #Româniameabună a lui Valeriu Nicolae.

Munca și sălașul oamenilor rari care sunt distruse cu o hotărâre de primar.

Gestul acesta crează derută în mințile a peste 100 de copiii pe care-i ajută Valeriu&voluntarii lui. Vă dați seama ce înseamnă mutarea forțată care se petrece acum? Sute de copiii vor căuta #Româniameabună a lui Valeriu Nicolae. Și cei mai mulți n-o vor mai găsi. De ce?

1. Pentru că Ferentariul caută #Româniameabună când îi ajunge cuțitul la os. Și osul e departe. Răul, urâtul, mizeria ZILNICE te fac să suporți oricât. Este locul unde prostituția, vânzarea sufletului, drogul - toate relele pământului sunt considerate singurele forme de supraviețuire. Sunt modele.
2. Valeriu a creat la îndemâna Copiilor o alternativă. Să știe că există și altă viață. #Româniameabună asta este. Dar de la 1 septembrie această adresă nu mai e valabilă, sălașul copiilor e rupt. Unde, cum să mai cauți ALTERNATIVA? când mai aproape e soluția: drogul, alcoolul, prostituția?
3. Veți spune, dar ALTERNATIVA oengiștilor e la aceeași adresă, în același sediu, nu? Răspunsul este: cu voie de la primar, poliție? Asta nu-i alternativă. Oengiștii ăstia de milioane de euro uită ceea ce Valeriu Nicolae știe. Ferentariulul se ferește de autoritate. Are legile lui mai ale dracului. Autoritatea (Poliția, Primarul, etc.) te expune și te umilește, dar Tribul tău când te dai cu AUTORITATEA, te pedepsește, ți-o trage de nu mai ai aer în piept.
4. În Ferentari contează banul și oengiștii vor pompa și vor cumpăra. Dar tot în Ferentari banul care cumpără apă plată cu lămâie, voluntari, haine copiilor, conștiințe, banul acesta vine și pleacă. Are nevoie de obraz, de puțintică răbdare și morală ca să lase urme în viața puradeilor din Ghetou. Ori, până astăzi, Valeriu Nicolae cam cu asta se îndeletnicea într-o clasă de școală din Ferentari.

Întreabă-te, zic, în final: Ce fac eu cu #Româniameabună?


12004 afisaripsd-ul, primarul psd-ist de la sectorul 5
qwerasdf [utilizator], Miercuri, 28 august 2019, 12:06
+14/16
argatul, sluga credincioasa a lui liviu (apropo ii pune gazon in fata, la penit. rahova) face ce stie el mai bine sa faca... el si cei ca el - pesedistii!

adica sa paraziteze si sa puna bete in roate celor care muncesc, pun pasiune si sunt eficienti! si mai important de atat, fac asta cu fonduri proprii, fonduri stranse cu multa truda!

sunt infuriat! ***e psd!
Ce face d-l Nicolae este exceptional !
Idealistu [utilizator], Miercuri, 28 august 2019, 14:14
+5/7
Numai niste nenorociti de PSD-ist, corupti si idioti, pot distruge orice speranta a acestor tineri.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings