Arheologii au găsit dovezi ale cuceririi Ierusalimului de către Babilonieni - așa cum s-a scris în Biblie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

Arheologii au găsit dovezi ale cuceririi Ierusalimului de către Babilonieni - așa cum s-a scris în Biblie

de N.O. Marţi, 13 august 2019, 12:48
- a A+
Imagine
Arheologii care fac săpături în Muntele Sion în Ierusalim au descoperit dovezi ale cuceririi Babiloniene a orașului, ceea ce confirmă relatarea biblică privind asedierea, relatează CNN.


Academicienii de la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte au făcut descoperiri importante, inclusiv depozite de cenușă, vârfuri de săgeată și bucăți sparte de lămpi și oale. Cu toate acestea, cea mai suprinzătoare descoperire a fost cea a unei bijuterii, care pare să fie un ciucure sau un cercel în formă de clopot, au spus cercetătorii.

Shimon Gibson, co-director al proiectului arheologic al universității care vizează Muntele Sion, a declarat pentru CNN că recuperarea pieselor rare de bijuterii reprezintă prima dată când arheologii au descoperit semne ale "elitelor", care par să confirme descrierile biblice ale averii Ierusalimului înainte de cucerirea în 587-586 î.Hr.

Gibson a spus că bijuteria este o descoperire rară pe sit-urile aflate în conflict, deoarece războinicii obișnuiesc să jefuiască și să topească astfel de obiecte.

Este un "indiciu clar al averii locuitorilor orașului în momentul asediului", a spus el.


85797 de afisari@unins
Godzillagrrr [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 20:05
+6/12
Mai incercati o data, eventual pe româneste?
Biblia
ipolitic [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 12:59
+4/6
e o culegere de legende si istorii polarizate, talmacite si ras-talmacite. Cititi si Herodot, Tucidide, cititi Ramayana si Mahabharata-sau mai bine cititi monografia lui Will Durand. Merita.
inca 10 comentarii comenteaza