Guvernul Ungariei finanțează cu 73 de milioane de euro proiecte din Harghita, Covasna și Mureș - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Guvernul Ungariei finanțează cu 73 de milioane de euro proiecte din Harghita, Covasna și Mureș

de C.D. Vineri, 12 iulie 2019, 15:38
- a A+
Imagine
Guvernul Ungariei finanțează cu 73 de milioane de euro 66 de proiecte din Harghita, Covasna și Mureș, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc, potrivit MTI .


Dintre proiectele declarate câştigătoare 31 provin din Harghita, 18 din Covasna şi 17 din judeţul Mureş. Solicitanţii ale căror proiecte au fost respinse au dreptul să depună contestaţie.

În cadrul sesiunii de finanțare, doar IMM-uri au fost eligibile să depună proiecte, iar statul ungar va finanţa cincizeci la sută din suma totală necesară implementării, precizează MTI.

Majoritatea proiectelor se referă la dezvoltarea firmelor existente, dar au existat şi proiecte de investiţie de tip greenfield.

Principalul scop al programului de susţinere a marilor investiţii în agricultură este înființarea unor unităţi industriale agricole care reuşesc crearea unui sistem integrat şi susţinerea acestor întreprinderi, pe activitatea cărora se poate baza dezvoltarea pe termen lung a sectorului agricol din Ţinutul Secuiesc, mai precizează MTI.


6077 de afisari...si noi?
Dreiu [utilizator], Vineri, 12 iulie 2019, 18:16
+6/8
Romania era inteleapta daca investea masiv in dezvoltarea si "deschiderea" zonei.
Cu retorica de la Buda si cu astfel de exemple, cit de mici, nu suntem noi cistigatorii.
Nu ma incinta faptul ca ungurii investesc in Ro, dar asta denota o viziune matura si un pas stoic spre crearea unor ancore puternice in zona, pe care daca romanii le vor ignora, vor avea numai de pierdut pe termen lung.
da fă danielo
miculescu-rucar [utilizator], Sâmbătă, 13 iulie 2019, 3:30
+5/9
-cimentul, da cimentul ala din care s-au facut barajele hidrocentralelor care-ti furnizeaza tie electricitate sa-ti mearaga tastatura sa injuri Romani si romanii!
-ulei de rapita zici, da ulei de rapita mananc si acum intr-o tara super dezvoltata si nu numai eu, ci o intreaga natiune!
-mandria nationala Dacia a carat milioane de romani timp de zeci de ani si reproiectata ii cara si acum si nu numai pe romani
-cu laptele ala produs de vacile recordiste, au fost hraniti milioane de copii romani-btw, mai tii minte cand puneam sticlele goale cu moneda de trei lei in naveta si luam o sticla plina?
-de rombac 1-11 vorbesti, da eu am calatorit cu aceasta aeronava la paris si nu i s-a interzis nici zborul nici aterizarea pe si de pe aeroportul cdg
-in rest, fda, esti plin de ura fata de romani si Romania!
inca 8 comentarii comenteaza