Cum vrea Guvernul să acopere gaura din buget: impozitarea progresivă a pensiilor speciale - surse - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674duminică 05 apr 2020

Cum vrea Guvernul să acopere gaura din buget: impozitarea progresivă a pensiilor speciale - surse

de L.P. Joi, 4 iulie 2019, 17:06
- a A+
Imagine
Pentru a face rost de bani pentru rectificarea bugetară, Ministerul Finanțelor ia în calcul posibilitatea să impoziteze progresiv pensiile speciale, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, ministul Finanțelor le-ar fi explicat social-democraților, la ședința Comitetului Executiv, că deficitul bugetar este de 11 miliarde de lei și că este nevoie de o tăiere de 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ținta de deficit de 3%, mai exact, 4 miliarde de lei.Sunt vizate pensiile speciale acordate parlamentarilor, aleșilor locali, militarilor sau magistraților. De altfel, ministul Finanțelor le-a explicat social-democraților, la ședința informală a Comitetului Executiv de miercuri seară, că deficitul bugetar este de 11 miliarde de lei și că este nevoie de o tăiere de 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ținta de deficit de 3%, mai exact, 4 miliarde de lei, conform surselor citate.

Totodată, Guvernul ar putea tăia finanțarea pentru programe cu măsuri sociale (de exemplu "Cornul și laptele", "Primul ghiozdan") și ia în calcul și restructurarea unor agenții guvernamentale pentru a reduce cheltuielile.

De altfel, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat public că unele ministere sunt "supradimensionate". Teodorovici a dat exemplu Ministerul Economiei, care "are mii de companii în subordine ce nu își justifică prezența în economie, unele cu un singur angajat și care atârnă de ani de zile". Acesta spunea că va avea în vedere eficientizarea administraţiei publice, a personalului din ministere, nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educaţia sau sistemul medical.16498 de afisari


bine ca a picat motiunea de cenzura
Roman_Cetatean [utilizator], Joi, 4 iulie 2019, 17:14
+24/26
si acum sunt nevoiti tot ei sa faca ce ar fi "dorit" sa faca opozitia; taieri, concedieri, restructurari.
Era evident de pe luna ca pensiile speciale nu sunt sustenabile, nu se poate inrobi o natie intreaga in beneficiul unei camarile de zeci de mii de privilegiati- magistratii, fortele de securitate, etc, care oricum au salarii mari si deci pensii mari chiar pe principiul contributivitatii sau alesii locai, parlamentarii care si ei au salarii mari de vreo 2 ani. Si asa au beneficiat niste ani, pe datoria statului pe care o platim /o vom plati cu totii, de aceste sume nemeritate. Si au generat o diviziune extrem de puternica in societate, fiind profund imorale.
Dar lasa ca sa le taie tot PSD.
Buna e apartenenta la UE, ca ne obliga la mentinerea deficitului la 3 %, ca iata, de nevoie trebuie sa taie chiar ei.

Si vad totusi o stire revoltatoare- taierea programelor sociale pentru copii!? dupa ce ca si asa avem din ce in ce mai putini si o mare parte sunt saraci si abandonul scolar e la cote inalte, mai taie si din programele pentru acestia? Normal, PSD ne vrea inculti, prosti, manipulabili, de ce sa fie educati romanii, ca ar disparea de tot ei si clicile lor similare.

Incredibil, asta e atentat la securitatea si viitorul tarii!
se putea mai bine
Mazeta [utilizator], Joi, 4 iulie 2019, 17:16
+17/33
USR vrea să acopere gaura din buget prin desființarea pensiilor speciale.
inca 39 de comentarii comenteaza
Cookie Settings