Papa Francisc, iertare! Da, Papă, ai venit, pot să visez în România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Papa Francisc, iertare! Da, Papă, ai venit, pot să visez în România

de Eugen Istodor Duminică, 2 iunie 2019, 22:07
- a A+
Imagine
Să fii împreună. Să speri împreună. Cu copilul de căpșunar, cu săracul, cu țiganul. Niciodată n-a fost mai simplu. A trecut Papa prin viața mea trei zile. Da, trei zile. Papa Francisc a unit relele și le-a dizolvat în weekend. Pe când eram cu mintea relaxată. Mie mi-a luat piuitul. Se poate în România! Visa, iubi, îngădui împreună.


Eu am văzut românul.

Setos de cuvânt curat. De speranță. Am văzut românul care crede în viața lui mai bună. Am simțit copiii fără părinți atât de ai mei, încât le-am cerut iertare alături de Papa. I-am făcut căpșunari o viață! Iertare!

Am trăit în sângele țiganului din Barbu Lăutaru-Blaj, căruia Papa i-a cerut iertare că eu mi-am scârboșit o viață ca să-mi bat joc de înapoierea lui.

Am plâns auzind că Papa, în viteza Papamobilului, tot a văzut-o pe femeia cu copil în brațe la Iași, care a spus cu ochii ei: uite, acum și eu pot să visez.Eu am văzut trecutul românului.

Cu oameni care au rezistat în ciuda dihaniei, asupririi, lumii fără speranță a comunismului. Știi cum e? Să crezi în ceva. În stele, dece nu? Și să fii călcat cu bocancii pentru credința ta? Eu pot să văd că crezi, că ești prost și să mă opresc. Dar nu pot să te omor că tu crezi-crezi în stele. Foarte bine, crezi! Nu te omor pentru asta! Ori, oameni din ăștia au fost uciși de oameni ajunși bestii. Au fost uciși pentru credința lor. Și nu erau proști, și nu credeau în stele. Și le-am aflat viața odată cu Papa. Eu am văzut trecutul românului. Cu acest trecut el, eu Român ne putem împăca. Băi, române, nu te pedepsește nimeni. Pur și simplu, iartă-te, ai ucis. Iartă, Papă, am ucis!Eu am văzut țiganul românului.

Țiganul este om, dacă-i dai și lui speranță. Îngăduie, spune, dă sens lucrului împreună. Române, ești mișto, zice Papa, dacă-l pricepi și pe țigan. Țiganul pute, e hoț, e vaidemamalui dacă tu crezi asta. Crezi cu adevărat? Nu cred. Cere-i iertare și demnitatea pe care tu ți-o dai astfel e și a lui. Țigan ești TU!Papa în România a fost împăciuire și a fost Înălțare. Am uitat de răul zilelor politice, de sărăcie și toți, căpșunari, țigani, săraci, visători, IT-iști, toți-toți români, deci, am urcat într-un Ferrari care ne-a dus în SUA și toți-toți ne-am luat gratis câte un iPhone și împreună ne-am întors acasă și am primit semnal dela toate firmele de telefonie și hamburgeri-ofertă pe 1 an. Gen, Mântuire și libertate! Restul, "Rugați-vă pentru mine", a spus Papa Francisc în România.

"Rugați-vă pentru mine", spun și eu pentru România


11335 de afisari


Comentariu sters de utilizator
[anonim], Luni, 3 iunie 2019, 2:29
+14/20
Interpretezi gresit!
corina [anonim], Luni, 3 iunie 2019, 8:41
+14/18
Alegerile au fost in anul 2000. Si atunci am avut de ales intre Iliescu si Vadim Tudor .
De frica sa nu iasa Vadim Tudor care a avut un procent de cca 33% s-a votat masiv cu Iliescu.
Suntem asa pentru ca, in cei treizeci de ani din 1990 s-a votat doar impotriva cuiva nu pentru un program coerent, noi fiind cei care am hotarat din diferite motive sa nu ne implicam si sa nu mergem la vot. Poate ca acum romanii au vazut ce inseamna sa iasa la vot, sa se implice si ce insemna cand romanii voteaza - avem un echilibru politic.
Nu confunda politica cu un eveniment ce a insemant enorm pentru multi credinciosi crestini, Am vazut unguri care au stat alaturi de romani si nu a iesit foc, scantei sau orice altceva. Mai mult au spus rugaciuni in toate limbile, maghiara, romana , latina .
Iar la Iasi si Blaj a fost magnifc si emotionant.
Ca sa intelegi semnificatia a ce s-a intamplat la Blaj incearca sa vizitezi inchisoarea de la Sighet si sa incerci sa citesti numele si varsta la toti cei care au murit acolo. Eu una am iesit in lacrimi.
In acel moment imi doream sa - i pun pe politicieni sa stea o singura zi acolo in lanturi asa cum au stat mii de oameni - romani doar pentru ca si-au aparat principiile si religia si au preferat sa moara pentru ele.
Astazi, nu stiu cati din noi ar prefera sa moara pentru a-si apara principiile si religia. Asta este diferenta enorma intre romanii de atunci si cei de acum.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings