Mazăre. E chiar nevinovat. Vinovat e anturajul lui de carnaval: dumnezeu, hitler, pleiboi, sultanul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Mazăre. E chiar nevinovat. Vinovat e anturajul lui de carnaval: dumnezeu, hitler, pleiboi, sultanul

de Eugen Istodor Luni, 20 mai 2019, 20:46
- a A+
Imagine
Acum coboară din cursa de linie de Paris Însuși Radu Mazăre. Jurnalist, patron, primar de Constanța, Hitler, sultan, pleiboi, împărat, rege, Dumnezeu. În anii 90 era tânār, mișto, cu vorba la el. Īnsetat de libertate. Doar că libertatea aia el a descifrat-o prin a alege să uite cine dracului e pe pământ: om. A uitat de sine. Să fi fost drog? S-ar fi trezit la dezintoxicare. Cred că a fost mai mult de atât. Opinie Perspektiva2.0


N-aș fi avut chef să scriu despre Radu Mazăre, dacă Radu n-ar fi leat cu mine. Om din Piața Universității, jurnalist. Un revoltat. Chiar și om politic era tare -n clonț. Ziceai: bă ce le trage! Și ziceai: înseamnă că omul e bazat, face treabă. O tâmpenie, o iluzie. Omul avea piele de lup, de marinar cu tupeu.

Cu același papagal ca și Băsescu. Le zicea pe față, avea vorba mai colorată decât ceilalți constipați politici, dar nimic mai mult.

În spatele clonților de cocoș Mazăre construia o sărăcie de imperiu. Nu știa de fapt decât să spoiască gardul și-n spatele lui să tragă în venă "drogul" Puterii. Cu vorba asta ca o lavabilă a câștigat Constanța. Apoi a uitat cine e. Și a decolat rău de tot.

Aici model poate fi Adrian Năstase cel cu pitici de gradina cumparati din China. Pe Mazare l-am văzut purtând costume de clovn, de împărat, de hitlerist, de sultan.

El nu purta doar o haină. El chiar credea că este Împărat. Când ajungi de-a dreapta lui dumnezeu ce să mai vrei? Nu mai stii pe ce lume furi. De ești în Constanța sau Madagascar. Că ești la Monaco, sau în Bahamas. Ești ca un balon, nu mai ai inerție, greutate. Mazăre este exemplu pentru tot omul cu bani mulți care uită de omenia lui. Sincer, nu-mi pasă cât a păcătuit.

Văd o Constanță șmecheră-un centru vechi ca un boșorog cu ghiul pe deșt, dar carii în gură. Văd o Mamaie gargară căreia derbedeii îi trag flegme si dopuri de Mumm în freză. Asta s-a ales de Mazăre, de libertatea lui, de tinerețea lui.

Mazăre este azi la Pușcărie. Se crede nevinovat, ca dumnezeul cu care s-a anturat. In noaptea asta Mazăre inca nu știe cat de jos a cazut. Ca asa e omul. Inca mai spera.

PS Acest articol nu sustine ca Mazare este nebun/drogat. Vorbeste doar de spirala Puterii.


23531 de afisari


Constanta, ca o smecherie. De carton.
ciortan gheorghe [anonim], Luni, 20 mai 2019, 23:28
+33/37
Din pacate , individul acesta nu a actionat singur, dar plateste numai el. Eu mi-as fi dorit sa plateasca toti, inclusiv unul care pe vremea aceea era viceprimar, dar afirma ca n-a stiut ce s-a intamplat. Mi-as fi dorit sa fie recuperat intreg prejudiciul. Despre revenirea Constantei acolo unde a fost odata nu mai poate fi vorba. Gasca lui Mazare a manelizat acest oras dupa chipul si asemanarea lui Mazare. Si inca o intrebare: unde erau autoritatile cand Mazare isi batea joc de orasul Constanta ?
!
chiuaua [utilizator], Luni, 20 mai 2019, 21:24
+27/27
Istoria a inceput cand oamenii au inventat zeii si se va termina cand acestia se vor crede zei.
(Yuval Noah Harari)
inca 21 de comentarii comenteaza
Cookie Settings