Elevi căzuți și morți în războiul cu haznaua românească. Cronologie de la Andronescu, Funeriu la Hărdău - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695sâmbătă 06 iun 2020

Elevi căzuți și morți în războiul cu haznaua românească. Cronologie de la Andronescu, Funeriu la Hărdău

de Eugen Istodor Miercuri, 17 aprilie 2019, 11:44
- a A+
Imagine
Dănuț de la Tărgu Frumos a murit ieri-alaltăieri în buda din fundul curții. A trecut în lumea basmelor. CLICK pentru întreaga poveste. Tu ai supraviețuit înc-o dată. Dă căutare pe google “elev/copil hazna" și ce găsești? Anul, copilul și prăbușirea în rahat. Crezi că-i fixație media, dar de fiecare dată, câte un ministru al învățământului a ieșit să-și asume atacul budelor asupra învățământului românesc. Retoric, a spus că “se rezolvă". Semn că nu-i doar fandaxie media, e maladie socială. Haznaua e chestie de buget? Nu e. Parte din șpăgile din dosarul Microsoft ar fi fost deajuns pentru dotarea țării cu toalete de ultimă generație. Haznaua îți arată când minte politica? Da, Ecaterina Andronescu a fost de patru ori ministru. Putea rezolva situația. Și puteau s-o facă Pop, Popa, Curaj, Câmpeanu, Anton, Funeriu, chiar Hărdău putea face acest lucru. Au preferat cu toții să intre în reforma structurală, nu în buda comunală.


Deci, nu-i vorba de buget, nu-i chestie de reformă. E chestie de Ne-simțire. Să nu-l simți pe Celălalt, să nu-nțelegi ce se-ntâmplă în realitatea ministerului, societății.

Vine ministru, pleacă ministru. La Minister or lucra oameni cu intestine? Sau doar funcționari fără destine? Pentru că nu-i vorba nici de profesori care-și bat elevii. Nu-i chestie de bullying între băieți-fete, români-romi, hetero-homo, etc. Nici de manuale cu licitații frauduloase sau cu gogomănii în cuprins. Nu, nu. Până acolo e drum lung. Este vorba de întoarcere la animalul din noi, cu acordul fiecărui om din Minister. Or, Ministerul crede doar că elevii pentru a crește mari ca oameni trebuie să-nvețe.

Istoria budelor care-nghit copii pare, nu-i așa, scenă dintr-un basm. De Petre Ispirescu. Scorpiile, balaurii înghițeau copii pentru aș regenera forțele. Budele și ele își cer dreptul, atâta timp cât niciun Făt Frumos nu le pune capăt. Or, istoria basmului/budei arată că România rămâne la nivelul mentalului “tot ce zboară se mănâncă", mai bine zis tot ce e viu se îneacă.

Am avut în copilărie un asemenea om urât mirositor. Era comunism și familia l-a îmbăiat ore în șir. Dar pentru noi, copiii, el a mirosit toată viața și pute până astăzi.

După 1990 până în anii 2000, regulat presa scrisă mi-a prezentat câte un asemenea ghinionist. Mereu, mi-a puțit. A rușine mare, a-ntoarcere în timp, a sălbăticie. Românii, se spune, sunt pudici. Nu e doar obsesia lor, este obsesia celor care nu știu să stăpânească o problemă. O ocolesc.

Dacă, însă, vedem că totul s-a făcut în România educației cu puțină corupție (modernizări, igienizări, dotări, manuale, etc.) atunci putem spune: se caută un corupt care să se joace “de-a haznaua". Și politicienii încă nu l-au găsit. În rest, uciderea unui copil se numește pruncucidere. Căderea și moartea unui copil în hazna, cum? Eu cred crimă perfectă.

CRONOLOGIA

16 aprilie 2019Dănuț, băiețelul de 3 ani dintr-un sat din Iași care a murit luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea școlii, provine dintr-o familie cu opt copii și mergea zilnic la școală cu patru dintre frații lui, așa cum s-a întâmplat și cu o zi în urmă. "Mergea dimineaţa cu ei, stătea în clasă cu ei, iar după ore se întorceau cu toţii acasă", povestește mama băiețelului. Haznaua în care a căzut copilul se afla în spatele WC-ului din curtea școlii și era asigurată doar cu o tablă ruginită, lângă care era proptit un buștean .

7 martie 2019

28 Noiembrie 2018

5 Mai 2017

2016

27 II 2015

Martie 2012

2006 în Ziarul de Vrancea: Și totusi articolul meu se termina cu happy-end. O cădere norocoasă / fake-news, dar cine știe?


5330 de afisari


am o poveste
nikita11 [utilizator], Miercuri, 17 aprilie 2019, 16:02
+6/6
Acum cativa ani(5-10) a fost un program national de inzestrare a scolilor cu laboratoare de informatica si tehnica it. Evident a fost o bataie de joc, au fost achizitonate si livrate scolilor obiectele insa nu s-a pus problema totusi cine pune la punct ceva functional cu ele si totusi in cadrul carui context vor functiona(in sensul ca ai calculatoare si retele functionale, dar la ce anume le folosesti... educational vorbind). Intamplarea face ca am ajuns cu colegii mei din firma la o scoala dintr-o comuna unde un prieten de-al meu director m-a rugat sa vin sa vad ce naiba le-au trimis cei de la minister si ce se poate face cu echipamentele respective... pt ca nimeni nu le-a spus ce anume e de facut si oricum nu aveau nici consiliere nici personal pe directia asta. Am inventariat noi treaba care statea intr-o camara de 2 ani, evident erau aproape depasite moral deja echipamentele, dar puteau fi folosite cu mare efect. Dupa parerea mea sunt foarte bune si calculatoarele vechi daca stii la ce sa le folosesti. In fine, erau vreo 4 sali de cursuri asa ca ne-am pus rapid sa facem un pic de cablare pro bono si sa punem niste chestii in functiune. Aveam niste solutii didactice si pedagogice foarte faine sub linux asa ca in 3 zile am reusit sa punem la punct o treaba super dragalasa pe care au putut-o intelege usor si dascalii de acolo indiferent de materie. Cerul a cazut cand la una din pauzele de fumat ma invarteam prin curtea lor si am dat peste niste 'gropi' si fosa septica. Am crezut ca fac icter mecanic instant. L-am rugat pe amicul meu director sa imi explice ce naiba cauta 'obiectele de inventar' respective in halul ala acolo mi s-a raspuns cu un fel de jena ca va veni vremea sa le amnejeze si pe alea la un moment dat dar bugete si alea-alea. Am crezut ca imi pierd mintile. Omul mi-e prieten din copilarie si mi-am permis sa fiu foarte vocal despre asta si cu toate ca el administra scoala doar de un an i-am zis ca eu in ziua 2 daca le vedeam le rezolvam.
Romania
2016 [utilizator], Miercuri, 17 aprilie 2019, 13:36
+5/5
este de mult in rahat si va sta acolo inca 25 de ani! Este nevoie ca trei generatii sa treaca, dupa caderea comunismului, ca sa se intrezareasca o speranta ca vom iesi din hazna!
Unii spun "ferice de cei care nu mai sunt in tara, ca o duc bine pe unde sunt"! Va spun ca nu este asa: ti se rupe inima cand vezi ca in alte tari lucrurile sunt normale (si nu mor copii in haznale!), iar la noi in tara o gasca de mafioti au intors Romania cu zeci de ani in urma!
Fiecare partid (guvern) venit la putere s-a dovedit incapabil, insa actualul PSD condus de un mafiot dovedit, ne va duce in prapastie, daca nu ne trezim!
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings