O fetiță de un an și zece luni din Suceava a murit de foame / Copilul era în grija tatălui, mama fiind la muncă în străinătate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

O fetiță de un an și zece luni din Suceava a murit de foame / Copilul era în grija tatălui, mama fiind la muncă în străinătate

de Redactia Vineri, 30 noiembrie 2018, 10:51
- a A+
Imagine
O fetiță de un an şi zece luni dintr-o localitate din Suceava a murit de foame. Ea era în grija tatălui, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Direcţia pentru Protecţia Copilului și Poliția au deschis anchete.


Fetița, din comuna Preuțești, s-a simțit rău, iar tatăl acesteia a dus-o la soacra lui, într-o localitate învecinată. Bunica a dus-o pe fetiță la spital, la Fălticeni, dar era deja în stare foarte gravă.

Fetița nu a mai putut fi salvată și a murit la scurt timp de la internare, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii spun că în momentul în care au preluat-o au constatat că avea anemie severă, fiind subnutrită, potrivit Digi 24. Bunica le-a spus cadrelor medicale că fetiţa era hrănită doar cu ceai şi lapte.


Direcţia pentru Protecţia copilului a început o anchetă. Asistenţii sociali din comună nu monitorizau această familie, deşi cei patru copii ai familiei se aflau de câteva luni doar în grija tatălui, mama fiind plecată la muncă în străinătate.

Şi politia a deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar autorităţile aşteptă rezultatul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală.
Potrivit raportului "Bunăstarea copilului din mediu rural 2018", realizat de World Vision România, 1 din 11 copii primește cel mult două mese pe zi, iar 1 din 8 mănâncă o pâine pe zi. Acelaşi raport mai arată că una din două familii din mediul rural are venituri care fie nu ajung deloc, fie abia ajung de la o lună la alta. Una din trei familii beneficiază de o formă de sprijin social. Cercetarea a fost făcută în peste două mii de gospodării din 65 de sate şi au fost chestionate persoane cu vârste între 7 şi 18 ani.4628 de afisarida
dum_i [utilizator], Vineri, 30 noiembrie 2018, 11:04
+14/18
tara lui drragnea in care copiii mor de foame

rromania lui 2018.

mi-e o sila...
oho......
csan [utilizator], Vineri, 30 noiembrie 2018, 11:49
+10/10
unde au fost incompetentii politruci de la protectia copilului inainte ca acesta sa moara de foame? Ii cantau osanale conducatorului iubit care le-a dat un loc de munca caldut pe baza de apartenenta politica sau nepotinsm, amantalac. La ce mai fac ancheta? Dupa mine ei sunt vinovati mai rau decat amaratul ala, fara prea multa educatie, care nu a avut ce sa-i dea de mancare sau nu l-a dus capul. Si nici politisti nu stau prea bine. Ei erau acolo, in sat.
inca 18 comentarii comenteaza