Surse: Steinmetz şi Silberstein,audiaţi din nou pe baza informaţiilor furnizate de România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674duminică 05 apr 2020

Surse: Steinmetz şi Silberstein,audiaţi din nou pe baza informaţiilor furnizate de România

de N.O. Vineri, 9 noiembrie 2018, 18:28
- a A+
Imagine
Omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi de procurorii israelieni în baza noilor informaţii primite din partea autorităţilor române, afirmă surse citate de presa israeliană, relatează Mediafax.Miliardarul Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi miercuri de Procuratura Poliţiei israeliene într-un dosar în care sunt suspectaţi că au oferit mită unor oficiali guvernamentali din România pentru promovarea intereselor companiei miniere BSGR, afirmă surse judiciare israeliene citate de cotidianul israelian Calcalist.

Audierile au avut loc pe baza noilor informaţii primite din partea autorităţilor române.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi alţi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv, în august 2017, de justiţia din Israel. Acuzaţiile se referă la fals, uz de fals, spălare de bani, fraude, abuz de încredere şi obstrucţionarea justiţiei. Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au ajuns atunci la un acord cu procurorii, astfel că au fost eliberaţi sub control judiciar.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz în Israel a avut legătură cu investigaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care îl vizează în România, au afirmat în august 2017 surse judiciare şi din cadrul poliţiei israeliene citate de cotidianul Haaretz. În instanţă, Beny Steinmetz a declarat că investigaţia este parte a unui "război politic". Steinmetz a acuzat că omul de afaceri George Soros finanţează o campanie împotriva lui, argumentând că dosarul este construit pe mărturia falsă a unei femei pe care nu a identificat-o. Beny Steinmetz l-a acuzat în mai multe rânduri pe George Soros că ar afecta interesele sale economice din Guineea. În decembrie 2016, Beny Steinmetz, în vârstă de 60 de ani, care deţine controlul asupra unor vaste activităţi miniere în Africa, a fost plasat în arest la domiciliu în Israel în acelaşi dosar.


1527 de afisari


Daea zice ceva
un domn [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 18:46
+2/2
De ashtia doi?
De cine???
Observator roman [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 20:26
+2/2
„...au fost audiaţi de Procuratura Poliţiei israeliene”...
Zău? De Procuratura Poliţiei?...
Băi N.O., nici măcar în Israel, unde se scrie de la dreapta la stânga, poliția nu are „procuratura ei”...
Aferim.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings