Asalt al coloniștilor asupra creștinilor din Ierusalim: Preoții creștini sunt agresați și scuipați, iar proprietățile le sunt vandalizate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570joi 21 oct 2021

Asalt al coloniștilor asupra creștinilor din Ierusalim: Preoții creștini sunt agresați și scuipați, iar proprietățile le sunt vandalizate

de G.S. Marţi, 1 mai 2018, 8:59
- a A+
Imagine
​Creștinii din orașul vechi din Ierusalim spun că prezența lor în centrul geografic al credinței lor este amenințată prin amenințări și achiziții agresive de proprietăți din partea coloniștilor evrei, scrie Guardian .


Potrivit liderilor Bisericii, preoții creștini sunt agresați și scuipați, iar proprietățile le sunt vandalizate.

Tensiunile s-au accentuat anul acesta în zonele creștine și armenești din cetatea antică de un kilometru pătrat în care se află și Biserica Sfântului Mormânt, cel mai sfânt loc al creștinătății. Orașul Vechi este locul unde se află și locuri de o importanță majoră pentru evrei și musulmani.

Bisericile spun că ofensiva se desfășoară pe trei fronturi: un război de hărțuire din partea coloniștilor fanatici, taxe fără precedent din partea consiliului local din Ierusalim și o inițiativă ce ar permite expropierea terenurilor bisericești scoase la vânzare.

"Astăzi, Biserica se confruntă cu cea mai mare amenințare din partea unor anumite grupuri de coloniști. Coloniștii sunt insistenți în încercările lor de erodare a prezenței comunității creștine din Ierusalim", a declarat Guardian Teofilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, cel mai important lider creștin de pe Pământul Sfânt.

"Aceste grupuri radicale de coloniști sunt foarte bine organizate. În ultimii ani am asistat la profanarea și vandalizarea unui număr fără precedent de biserici și locuri sfinte și primim un număr tot mai mare de informații privind preoți și credincioși ocali care sunt agresați și atacați", a spus el.

"În ce privește reacția autorităților, aceste comportamente rămân în mare parte nepedepsite", a adăugat Teofilos.


5491 de afisariActiuni iresponsabile
UpNext [utilizator], Marţi, 1 mai 2018, 10:02
+35/43
si, regretabil, organizate ale unei parti radicale a societatii israeliene, care vor contribui la cresterea antisemitismului la nivel international. De neinteles lipsa de reactie a autoritatilor israeliene. Incompetenta, indiferenta sau complicitate?
Nu pot sa cred! Colonistii ataca si crestini,
__alex__ [utilizator], Marţi, 1 mai 2018, 9:33
+31/45
nu doar palestinieni? Dar stirile ne spun ca ei doar se apara! Le-or fi facut si crestinii ceva....
Ia sa fi profanat niste extremisti cateva sinagogi din Europa, ce scandal mediatic iesea.
Iar politicienii europeni tac malc...
inca 23 de comentarii comenteaza