Mircea Miclea, săgeţi spre Klaus Iohannis: A anunţat acum 4 ani că educaţia e o prioritate, acum nu există nici un rezultat, zero - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2893vineri 10 iul 2020

Mircea Miclea, săgeţi spre Klaus Iohannis: A anunţat acum 4 ani că educaţia e o prioritate, acum nu există nici un rezultat, zero

de Raluca Pantazi Vineri, 13 aprilie 2018, 14:34
- a A+
Imagine
​Președinția României nu are niciun document despre nevoile educației - la aproape 4 ani după ce a declarat educația o prioritate - și nici nu face ceva “ca să pună în practică un document care de fapt nu există". Constatarea vine de la psihologul Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fost ministru al Educației și președintele comisiei prezidențiale pentru educație care a elaborat pactul pe educație semnat în 2008 de toate partidele și apoi legea educației nr. 1/2011.


Declarațiile au fost făcute vineri, 13 aprilie 2018, în cadrul unei dezbateri organizate de Platforma România 100 fondată de Dacian Cioloș. Invitat la eveniment, Mircea Miclea a vorbit despre provocările școlii românești de azi, într-un discurs intitulat “A ști și a face în educația din România ".

Sunt unii care nici nu știu, nici nu fac. Din păcate, sunt mulți și ăștia. Din păcate - și aș vrea să luați asta ca o constatare, nu ca o critică - din păcate inclusiv la cel mai înalt nivel se întâmplă lucrul acesta. Președinția României, de exemplu, a anunțat în urmă cu aproape 4 ani că educația este o prioritate. În acest moment, vă rog să o luăm ca o constatare, nu știe ce să facă. Nu există niciun document, zero, niciun document care să spună: am făcut analizele, iată ce trebuie să facem. Și bineînțeles că nu face ceva ca să pună în practică un document care, de fapt, nu există. E o situație în care nici nu știi, nici nu faci. Ceea ce e foarte rău ", a declarat Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Amintim că Mircea Miclea a fost, în mandatul lui Traian Băsescu, președintele comisiei prezidențiale care, pe baza a numeroase cercetări, a elaborat Raportul pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării . Comisia a realizat apoi Pactul național pe educație care în 2008 a fost semnat de toate partidele politice . Legea educației nr. 1/2011 adoptată în mandatul de ministru deținut de Daniel Funeriu are la bază analizele și propunerile comisiei prezidențiale conduse de Miclea.

Legea a fost ulterior masiv modificată de guvernele PSD care s-au succedat la putere. Detalii aici

În momentul în care a fost ales președinte, Klaus Iohannis a declarat că educația este o prioritate și a lansat Proiectul 'România Educată’, care organizează numeroase dezbateri, însă nu a publicat nicio concluzie a acestora nici până acum. La solicitarea HotNews.ro, Administratia Prezidentiala a precizat în martie 2018 că va "putea lansa în dezbatere publică primele rezultate ale Proiectului 'România Educată’ cel mai probabil până la începutul lunii iunie".

Citește și:


3812 afisari!
tudorr [utilizator], Vineri, 13 aprilie 2018, 15:28
+18/20
Ce treaba are portocala cu guvernul semianalfabet pesedist?
Ce parghii are presedintele Romaniei ?
Kivek [utilizator], Vineri, 13 aprilie 2018, 14:44
+17/33
Presedintele Romaniei PROMULGA LEGI votate de majoritatea PSD din parlament...atat!

Presedintele Romaniei nu poate propune legi si nici sa le voteze...ci doar sa le promulge sau sa le trimita spre reanalizare parlamentului dar nu poate sa le modifice


e chiar ridicol sa dai vina pe Presedinte cand PSD are guvern, Parlament, toate institutiile
inca 31 de comentarii comenteaza
Cookie Settings