Mihai Fifor dispune sesizarea Parchetului Militar, la jumatate de an dupa pierderea singurei drone subacvatice a Romaniei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3142marţi 18 ian 2022

Mihai Fifor dispune sesizarea Parchetului Militar, la jumatate de an dupa pierderea singurei drone subacvatice a Romaniei

de R.M. Luni, 5 februarie 2018, 19:28
- a A+
Imagine
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a dispus sesizarea Parchetului Militar, dupa ce o drona militara subacvatica detinuta de Armata Romana a fost pierduta, au declarat, luni, pentru Agerpres, reprezentanti ai MApN.


Potrivit Evenimentului Zilei, era vorba de singura drona subacvatica a Romaniei.

Reprezentantii MApN au precizat ca drona a fost pierduta in luna iunie a anului trecut, in timpul unor activitati derulate in Marea Neagra.

"In cursul unor activitati de cercetare stiintifica efectuate in luna iunie a anului trecut in Marea Neagra, platforma a fost pierduta, iar activitatile de cautare pe mare, desfasurate impreuna cu specialisti ai Fortelor Navale, nu au avut succes. In consecinta, ministrul Mihai Fifor a dispus sesizarea Parchetului Militar Bucuresti", sustin oficialii din Aparare.

Conform acestora, submersibilul SECRIS a fost construit pe o platforma subacvatica furnizata de firma Ocean Server si se afla in administrarea Centrului de Cercetari Stiintifice pentru Fortele Navale (CCSFN).

Totodata, ministrul Apararii, Mihai Fifor, a dispus conducerii Statului Major al Fortelor Navale analiza si formularea unei conceptii prin care sa preia CCSFN in subordine, ca departament de cercetare stiintifica al Academiei Navale "Mircea cel Batran", "in vederea eficientizarii activitatii de cercetare stiintifica in cadrul Armatei si de adaptare a proiectelor la nevoile specifice categoriilor de forte".


2004 afisarila tati e numai una
clencix [utilizator], Luni, 5 februarie 2018, 20:00
+4/8
La banii care se pun in cercetare, au avut sa faca numai o drona si sa faca incercari pe ea. Va fi vinovat cel care a fost in stare sa faca drona, cei care au stat pe margine fac politie, ca la altceva nu se pricep. La altii explodeaza navete si rachete, ca sa mearga tehnica lor inainte, din esecuri se invata, nu se opreste cu politia. Aici, prostul acuza pe destept ca de ce a avut curajul sa faca ceva nou. Comunistii urasc creativitatea si iubesc mocirla statuta, ataca pe oricine vrea sa iasa din namolul in care ei se vor stapani.
Drona e un Iver2 de 50 mii $. O jucărie scumpa.
simplex1 [utilizator], Marţi, 6 februarie 2018, 1:53
+1/3
Aveți mai jos caracteristicile tehnice ale dronei pierdute de Armata Romana. Este un Iver2 AUV, o jucărie scumpa, nemilitara, cu prețul de pornire situat la $50,000 USD. De ce s-au cheltuit 900 mii lei (242130 USD) cu ea, nu este foarte clar.

Vezi detalii aici:
http://www.iver-auv.com/downloads.html
http://www.iver-auv.com/Iver2_AUV_Brochure.pdf
http://www.iver-auv.com/AP_003_Iver3.pdf
inca 4 comentarii comenteaza