Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata in dosarul Evenimentul Zilei-Hidroelectrica - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata in dosarul Evenimentul Zilei-Hidroelectrica

de R.M. Miercuri, 20 decembrie 2017, 17:47
- a A+
Imagine
Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA, in dosarul un care fosta ministra a Dezvoltarii este acuzata ca a acceptat o mita de aproape 5 milioane de dolari de la "baiatul destept" Bogdan Buzaianu pentru a interveni in sensul pastrarii conditiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.


Elena Udrea a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta si spalare a banilor iar Dan Andronic pentru marturie mincinoasa.

Procurorii sustin ca Elena Udrea "a acceptat promisiunea facuta de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, in vederea mentinerii, in conditiile deja negociate (pret si cantitate de energie furnizata), contractele pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu SC Hidroelectrica SA". Este vorba de Bogdan Buzaianu, considerat cel mai puternic "baiat destept" din energie.

Din aceasta suma, Udrea ar fi primit, in noiembrie 2011, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, si o creanta de 900.000 de euro, respectiv "o suma pe care o firma a omului de afaceri o imprumutase unui tert si care era garantata cu parti sociale ale unei societati comerciale care detinea doua publicatii". Dan Andronic era patronul Evenimentului Zilei.

Potrivit procurorilor, pentru a ascunde ca era beneficiara reala a creantei de 900.000 euro (care i-ar fi conferit pe cale de consecinta si puterea de a influenta activitatea societatii cu activitate media - Evenimentul Zilei, n.r.), Elena Udrea "a preluat creanta de la firma controlata de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, apartinand unei cunostinte".

In timpul audierilor, Dan Andronic a facut afirmatii mincinoase cu privire la aspectele esentiale ale cauzei, spun procurorii, care citeaza cateva exemple:
ca nu a avut cunostinta de imprejurarea ca Elena Udrea este beneficiara reala a creantei amintite, care i-ar fi permis acesteia sa controleze societatea media, sa dobandeasca parti sociale, sa se implice in politica editoriala a unui cotidian detinut de aceasta societate;
ca ii comunica Elenei Udrea date privind situatia financiara a cotidianului detinut de societatea media si indicatori de performanta, doar pentru a se lauda, pentru a o incunostinta ca publicatiei ii "merge bine";
ca nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu aceasta pentru a "verifica veridicitatea" informatiilor obtinute.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, este cercetat intr-un dosar distinct.


3080 de afisariLA MULTI ANI !!!
Dr.Mythnick [utilizator], Miercuri, 20 decembrie 2017, 17:49
+17/17
LA MULTI ANI !!!
Foarte bine, se mai curata putin caracatita
emil bobu [utilizator], Miercuri, 20 decembrie 2017, 18:00
+15/17
si mai trimitem niste slugi Fe(De)SeNiste la parnaie.
inca 15 comentarii comenteaza