​Germania a inregistrat prima adoptie a unui copil de catre un cuplu homosexuali - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4163duminică 05 apr 2020

​Germania a inregistrat prima adoptie a unui copil de catre un cuplu homosexuali

de R.M. Marţi, 10 octombrie 2017, 12:54
- a A+
Prima adoptie a unui copil de catre un cuplu homosexual in Germania a fost pronuntata la Berlin, a anuntat marti o asociatie de aparare a drepturilor persoanelor gay si lesbiene, potrivit AFP.Aceasta adoptie a fost pronuntata in 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, dupa ce in 1 octombrie a intrat in vigoare "Casatoria pentru toti", care confera si dreptul de adoptie pentru cuplurile de acelasi sex.

Michael si Kai Korok s-au casatorit in 2 octombrie si mai trebuiau sa obtina decat certificatul de casatorie, in conditiile in care cererea de adoptie fusese depusa in urma cu mai multe luni.

Copilul de 2 ani si jumatate traieste de la nastere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reusit pana acum, in ciuda recursurilor in fata tribunalelor germane, sa il adopte pe micut.

Legea privind "Casatoria pentru toti" a fost votata in 30 iunie si a modificat Codul Civil definind casatoria drept "uniunea pe viata intre doua persoane de sexe diferite sau identice. Germania este a 15-a tara europeana care extinde aceasta definitie.


2107 afisari


Argument ptr modificarea Constitutiei
CezarN [utilizator], Marţi, 10 octombrie 2017, 13:36
+6/18
In Germania, situatia era ca la noi: constitutia ambigua, iar intericerea casatoriilor intre homosexuali era in Codul civil.

Dar, in febra campaniei electorale, de frica sa nu piarda puterea, in niciun caz de dragul homosexualilor(altfel ar fi legiferat-o mai demult), madam Merkel a zis sa mai castige niste voturi si a lansat programul "Casatoria pentru toti" cu aceeasi usurinta cu care se lanseaza si "Litoralul pentru toti" la sfarsit de sezon. Fara dezbateri, fara discutii si, cum am spus, fara nicio legatura cu dragostea si respectul ei pentru drepturile civile, ci pur si simplu pentru voturi, din dragoste de putere.

Asta justifica odata in plus clarificarea Constitutiei si, mai mult, adaugarea unei prevederi ca in campania electorala sa nu se poata modifica legile organice decat cu o majoritate de 75%, majoritate care, daca este intrunita, ar justifica urgenta modificarii.
Atlfel, ne trezim cu tot felul de nazbatii legislative facute de politicieni nazdravani, gen Dragnea, care, dupa cum s- vazut, ar fi in stare sa vanda Transilvania doar sa scape de inchisoare.
Acel drept fictiv
eleVenereCtions [utilizator], Marţi, 10 octombrie 2017, 13:33
+5/31
nu exista, mai ales in conditiile in care copilul a fost abandonat de respectiva mama. Singurul drept este de a fi crescut de parinti responsabili, fie ei adoptivi sau nu.

Din pacate cei ca tine atata stiu - sa creeze drepturi fictive care sa se potriveasca ideilor lor invechite. Paranoia scrie pe tine.
inca 30 de comentarii comenteaza
Cookie Settings