Olanda se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen, alaturi de Austria si Germania - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767sâmbătă 04 dec 2021

Olanda se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen, alaturi de Austria si Germania

de N.O. Joi, 14 septembrie 2017, 20:33
- a A+
Imagine
Premierul olandez Mark Rutte a declarat ca se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, subliniind ca viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusa miercuri de Jean Claude Juncker in Plenul Parlamentul European este cea a unui "romantic", scrie Agerpres, care citeaza publicatiile Express, The Guardian si Financial Times. Anterior, isi anuntasera opozitia cancelarul Austriei si ministrul german de Interne.


Intrebat despre propunerea lui Juncker ca Romania si Bulgaria sa fie primite in Schengen imediat, premierul olandez a raspuns: 'Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor si coruptia'.


Acesta a mai spus ca va acorda o atentie speciala Estoniei, Letoniei, Lituaniei si Romania in 2018 si ca Europa nu ar fi intreaga fara ele.

Joi, ministrul german de Interne Thomas De Maiziere declarase la Bruxelles ca, desi impartaseste viziunea lui Juncker, "este un drum destul de lung de parcurs, sa fim sinceri".


14718 afisariin mod normal..
liviu_ [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 20:36
+60/96
.as fi zis ca ar trebui sa facem scandal si sa amenintam UE pentru ca nu-si respecta propriile reguri...
+ ca
olanda are interese economice ca Romania sa NU intre in Schengen

pe de alta parte la ce se intampla in Romania sa fim seriosi... nu meritam nici un UE , d-apoi in Schengen sau zona euro
.
theo667 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 22:19
+41/75
Terminati cu dacopatiile astea cu fantasticele porturi de la Marea Neagra. Marfa din Americi merge direct in vest,marfa din Asia ajunge Suez-Mediterana in Italia, Franta, Spania si Biscaya Nord Anglia Germania Olanda etc. MareaNeagra e un lighean local pe care se bat militar Turcia si Rusia. Descarci marfa in Constanta si face 2 saptamani pana in vest pe drumuri judetene sau pe sine de tren cu 40km/h?!
inca 95 de comentarii comenteaza