Matthew Heimbach, unul dintre organizatorii marsului rasist din Charlettosville, inspirat de Corneliu Zelea Codreanu si Iustin Parvu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3142marţi 18 ian 2022

Matthew Heimbach, unul dintre organizatorii marsului rasist din Charlettosville, inspirat de Corneliu Zelea Codreanu si Iustin Parvu

de Rares Musatoiu Marţi, 15 august 2017, 22:51
- a A+
Imagine
Mattew Heimbach, fondatorul Partidului Traditionalist al Muncitorilor din SUA, s-a inspirat din scrierile lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul Garzii de Fier, miscare romaneasca nationalista, antisemita, de extrema-dreapta din perioada interbelica si ale staretului Iustin Parvu.


Heimbach face in activitatea sa apologia unor miscari criminale care au produs milioane de victime in toata lumea. Marsul rasist din SUA a produs si el primele victime.

Acesta este considerat unul dintre cei mai influenti nationalisti americani care pledeaza pentru suprematia albilor, avand conexiuni puternice cu numeroase miscari de extrema-dreapta din Europa si SUA.

Intr-un interviu pentru Antena 3, Mattew Heimbach a vorbit despre modul in care acesta si-a formulat doctrina partidului pe baza ideologiei legionare, formulata in "Pentru legionari", despre lucrurile care otravesc societatea si despre violentele de la Charlettosville.

Acesta a declarat ca a aflat de la un prieten din SUA despre Miscarea Legionara si ca "Pentru legionari", cartea-manifest a lui Codreanu, reprezinta o "sursa de inspiratie pentru mii de nationalisti americani".

Partidul lui Heimbach a realizat tricouri cu Corneliu Zelea Codreanu, despre care declara ca sunt "foarte populare" in randul extremistilor pentru ca simte o conexiune cu "camarazii care si-au pierdut vietile".

Despre Iustin Parvu, staretul de la Manastirea Petru Voda si personalitate marcanta a Miscarii Legionare, Heimbach spune ca "reprezinta o inspiratie din pricina suferintelor pe care acestea le-a trait sub regimul comunist". De asemenea, acesta declara, intr-un interviu pentru ryanphunter.wordpress , ca "daca ma pozitionez alaturi de Justin Parvu care a sprijinit legionarii, atunci trebuie sa sprijin afirmatiile lui Codreanu. Justin Parvu, pe drumul sau spre sfintenie, a sustinut legionarii".

Pentru nationalistul american, lucrul care otraveste societatea cel mai puternic este reprezentat de globalizare.

Legat de violentele de duminica, din Charlettosville, Virginia, in urma carora 3 persoane au murit si 35 au fost ranite, Mattew Heimbach afirma: "Comunistii ne-au atacat cu cutite, arme si spray-uri si au avut sprijinul politiei si guvernului".


8774 de afisariOare?
ccteddy [utilizator], Miercuri, 16 august 2017, 6:31
+28/46
Din putinul pe care avem voie sa-l stim, stiam ca Zelea Codreanu scria despre taranul roman saracit de modelul arendei venit din Imperiul tarist si despre coruptia indusa de comunitatile evreiesti. Cam care ar fi inspiratia pentru americani? Incarcarea datoriei pe caiet? Micsorarea cotelor agricole? Ocuparea functiilor in administratia de stat prin spaga?
Al doilea aspect care ma lasa perplex este legat de milioanele de victime ale legionarilor. Personal, cred ca o singura victima e de ajuns daca se datoreaza unei doctrie a urii. Totusi, acele victime ale legionarismului au aparut in perioada Horia Sima, Codreanu fiind el insusi victima a coruptiei de stat. Sa nu uitam ca a fost torturat, mutilat si omorat fara judecata la ordinul unor afaceristi verosi (nici nu mai conteaza ca erau evrei) din camarila lui Carol II.
Asta asa, pentru exactitate :-)
Stai linistit...
cristian_n [utilizator], Miercuri, 16 august 2017, 8:47
+14/26
Ca sar pe tine incultii si facebucistiii..
Cei care nu stiu de fapt ca stalin a fost cel mai mare criminal al istoriei..
Cei care nu stiu ca hoardele bolsevice au ucis sau torturat in mod intentionat elita romaneasca si nu ma refer numai la unii legionari ci la toata elita romaneasca..
Uni care nu stiu ca Noica,Cioran,Eliade,Nae Ionescu etc,erau membri sau simpatizanti ai Legiunii.
inca 47 de comentarii comenteaza