Dosarul profesional al Noricai Nicolai confirma informatiile facute publice de Traian Basescu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

Dosarul profesional al Noricai Nicolai confirma informatiile facute publice de Traian Basescu

de D.M. Sâmbătă, 12 ianuarie 2008, 18:08
- a A+
Imagine
In dosarul profesional al Noricai Nicolai se afla acte pe care presedintele Traian Basescu le-a invocat pentru a refuza semnarea decretului de numire a Noricai Nicolai la portofoliul Justitiei, transmite Realitatea TV. Parchetul General a facut public dosarul profesional al Noricai Nicolai. Mapa contine 89 de file si face referire la doua episoade controversate din cariera fostului procuror.


Presedintele Basescu a declarat, vineri seara, ca nu o va numi in functia de ministru de Justitie pe Norica Nicolai si a prezentat motivele pentru care aceasta nu este potrivita pentru acest post.

Faptele puse sub semnul intrebarii de seful statului se refera la activitatea de procuror a Noricai Nicolai - momentul 1987 si momentul 1991. In acest din urma caz, Nicolai ar fi reprezentat, in baza unei procuri, un cetatean strain, intr-un proces de infiere a unui copil din Bucuresti. Pentru a-si motiva presupusa fapta neconforma cu statutul de procuror, Nicolai ar fi invocat necunoasterea legii.

Potrivit NewsIn, Norica Nicolai (fosta Clinci) scria, in 20 iunie 1991, intr-o nota explicativa referitoare la cazul de infiere: "Nu am cunoscut ca nu pot face acest lucru pe care l-am facut ca persoana particulara si nu ca procuror". Cetateanul strain este american si se numeste Patricia Ellen Long. Procurorul Norica Clinci susutine, potrivit aceleiasi note explicative de la dosarul ei profesional ca o cunostea pe Patricia Ellen Long din 1990.

Conform sentintei civile din 4 iunie 1991, Norica Clinci a solicitat admiterea actiunii si incuviintarea infierii. La o luna dupa ce a dat nota explicativa, procurorul Norica Clinici a adresat Procuraturii Generale o cerere de transfer de la Procuratura locala Oltenita.

Totodata - potrivit dosarului profesional - Norica Nicolai a fost sanctionata cu avertisment si pe 4 aprilie 1988 de catre seful Procuraturii din Calarasi, pentru modul in care a instrumentat un caz de furt calificat in dauna avutului obstesc. In dosar erau cercetate sase persoane care furase grau de la un siloz din Budesti, judetul Calarasi. Procurorul a obtinut in instanta condamnari pentru cinci dintre inculpati, iar cel de-al saselea, Ionita Valerica, a fost trimis in judecata in lipsa.

Procurorii care s-au ocupat de cazul Norica Clinci au stabilit ca aceasta nu a facut toate demersurile pentru stabilirea adevaratului faptuitor si ca a gresit motivarea recursului, necerand achitarea inculpatului nevinovat. Inspectorii au cerut pedepse mai aspre pentru abaterile constatate in timpul verificarilor, considerand ca masurile disciplinare sunt insuficiente fata de gravitatea faptelor savarsite.

Vineri seara, inainte de publicarea dosarului sau profesional, Norica Nicolai declara ca incidentul din 1987 invocat de Basescu in comunicatul sau este o minciuna sfruntata, "mapa profesionala fiind fabricata" de Securitate. "In privinta incidentului din 1991, am o singura precizare: nu am incalcat legea", a mai spus Norica Nicolai.


6078 de afisariTe pomenesti ca...
Arthur [anonim], Duminică, 13 ianuarie 2008, 9:34
+2/4
..d'aia il iubesc unii romani pe Basescu pentru ca e tatal ne-hotilor: Videanu,Berceanu,Blaga,Sulfina,Falca,Udrea etc. si frate cu "cistititii" Stolojan+Boureanu +Stoica etc. ? Hai sa fim mai lucizi caci in Romania nu exista printre politicieni decat hotii lor si cinstitii nostrii si viceversa in functie de simpatii si interese! Si pe Hotnews acestea sunt basesciene!
Un exemplu simplu este modul cum a fost tratat cazul NN versus MM. Daca s-ar fi apelat la mapa profesionala a Monicai,adica ar fi fost disponibila,s-ar fi gasit si acolo suficiente motive de "lipsa de credibilitate si imagine publica proasta" dar pentru ca e d'ae nostra nu a transpiarat mai nimic! Cam asa se fabrica hotii lor si cinstitii nostrii1
PS
Bineinteles ca minciuna prezidentiala ca un nevinovat ar fi facut inchisoare,cand de fapt el fusese condamnat in lipsa si nu-l vazuse nici-un martor ca sa-l identifice,a trecut "neobservata" de basescienii feroce.
ai participat tu
HIPPIEVALI [utilizator], Luni, 14 ianuarie 2008, 11:59
+2/2
...la dialogul respectiv, sau ai cumva stenogramele? Daca vei studia legislatia si procedurile penale ale vremii, ai vedea ca Norica n-a gresit cu nimic in condamnarea celui nevinovat, greseala apartinand militiei, care a incurcat datele civile si nu intra in atributia procurorului reverificarea acestora. In schimb, Norica a comis o eroare de procedura (grava, in opinia mea) la arestarea adevaratului vinovat. Culmea este ca, pentru acea eroare, a fost sanctionata tot printr-o eroare de procedura, care practic ii anuleaza de jure sanctiunea. A fost sanctionata cu "avertisment" in virtutea Legii 60/1968, lege care nu prevede aceasta sanctiune. Practic a primit o sanctiune care nu exista legal.
inca 52 de comentarii comenteaza