Curtea Constitutionala a amanat pentru a 4-a oara decizia in cazul legii care interzice condamnatilor penal sa fie membri ai Guvernului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Curtea Constitutionala a amanat pentru a 4-a oara decizia in cazul legii care interzice condamnatilor penal sa fie membri ai Guvernului

de Alina Neagu Joi, 27 aprilie 2017, 13:11
- a A+
Imagine
Curtea Constitutionala a amanat, joi, pentru data de 4 mai luarea unei decizii in privinta Legii 90/2001, care interzice persoanelor condamnate penal sa detina functii in Guvern, anunta News.ro. Este pentru a patra oara cand judecatorii Curtii Constitutionale amana o decizie in acest caz.


Curtea Constitutionala a mai dezbatut pe 7 martie, pe 21 martie si pe 4 aprilie sesizarea facuta de Avocatul Poporului la Legea 90/2001. Sesizarea a fost facuta la inceputul lunii ianuarie de catre Victor Ciorbea, la o zi dupa ce Guvernul Grindeanu a depus juramantul la Palatul Cotroceni.

Victor Ciorbea a declarat, pe 5 ianuarie, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu articolul 2 din Legea 90/2001. Acest articol prevede: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)".

Avocatul Poporului a sustinut ca "prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat"


4648 de afisarimda...
liviu_ [utilizator], Joi, 27 aprilie 2017, 13:24
+21/21
tot n-au gasit cum sa-l faca pe dracnea pm?!
niste incompetenti domne! pai v-a dat omu super imunitate, salarii etc... chiar asa ?! nici in excroci nu mai ai incredere in ziua de azi!

e chiar asa de greu sa ignorati constitutia si interesele tarii pentru el lidero masimo?! ce se poate intampla?! ca aveti mai multa imunitate decat toti oamenii de pe planeta asta la un loc!
deja
skyradio [utilizator], Joi, 27 aprilie 2017, 13:19
+20/20
devin penibili!
inca 11 comentarii comenteaza