ONG-ul Colegiul Pacientilor cere Ministerului Sanatatii sa taxeze produsele cu continut mare de zahar - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0467duminică 13 iun 2021

ONG-ul Colegiul Pacientilor cere Ministerului Sanatatii sa taxeze produsele cu continut mare de zahar

de R.M. Joi, 6 aprilie 2017, 12:24
- a A+
ONG-ul Colegiul Pacientilor cere Ministerului Sanatatii sa introduca o taxa pentru bauturile si alimentele cu adaus de zahar. Sunt vizate in principal dulciurile si bauturile carbogazoase, bauturi necarbonatate, bauturile pentru sportivi si bauturile energizante.


"Sistemul de sanatate publica din Romania este cronic subfinantat, medicii ne pleaca pe capete iar patologia generata de aceste alimente Ne-esentiale si NE-sanatoase creste alarmant. Avem nevoie urgenta de actiune altfel vom avea de gestionat un dezastru de proportii si costuri foarte mari pe masura ce obezitatea creste spre cotele din tarile dezvoltate" a declarat dl. Cristian Sas, presedintele asociatiei Colegiul Pacientilor, citat intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Banii obtinuti din aceasta taxa ar putea fi folositi pentru "cresterea salariilor medicilor si asistentilor precum si cresterea valorii punctului cu care sunt platiti medicii de familie si specialistii din ambulatoriu" sau pentru "eliminarea plafoanelor pentru analize de laborator si imagistica".


691 de afisari...
Keni [utilizator], Joi, 6 aprilie 2017, 15:03
+2/4
Habar nu ai pe ce planeta traiesti.
Recent am citit
Bazil [utilizator], Joi, 6 aprilie 2017, 12:43
-4/6
in presa on-line despre diferentele de calitate dintre produsele ce se consuma in Vest, si aceleasi produse ale aceluiasi producator ce se consuma in Est (inclusiv Romania). Era dat ca exemplu si o bautura carbogazoasa care in Germania era indulcita doar cu zahar, iar ce consumam noi era indulcita cu subproduse zaharoase. Verdictul era ca produsul din Germania era mai bun decat cel din Estul Europei. Acum vine acest ong alarmist si ne spune ca zaharul este o bomba calorica, iar produsele cu zahar trebuie suprataxate. Ce doreste acest Cristian Sas, bani pentru ong-ul lui?
inca 1 comentariu comenteaza