Doi soferi care au parcat neregulamentar, condamnati pentru ucidere din culpa - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 26 sep 2020

Doi soferi care au parcat neregulamentar, condamnati pentru ucidere din culpa

de R.M. Marţi, 29 noiembrie 2016, 17:10
- a A+
Imagine
Premiera in justitia din Constanta. Judecatorii Curtii de Apel Constanta au condamnat definitiv pentru ucidere din culpa doi soferi care au parcat neregulamentar, actiune care a dus la producerea unui accident rutier, scrie digi24.ro , care citeaza Ziua de Constanta .


Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, pe data de 7 ianuarie 2010, un barbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanta, cu o viteza neadaptata la starea drumului. La un moment dat, conducatorul automobilului a pierdut controlului volanului si a lovit doua autoturisme parcate neregulamentar.

In urma accidentului, doua persoane au fost ranite, una dintre ele decedand ulterior.

Dupa mai bine de sase ani de la producerea evenimentului, prima instanta, respectiv Judecatoria Constanta, a anuntat primele pedepse, potrivit Ziua de Constanta: soferul care automobilului marca Renault - 1,9 ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, iar cei doi soferi care si-au parcat neregulamentar masinile au luat cate noua luni de inchisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Decizia Judecatoriei Constanta a fost atacata la Curtea de Apel Constanta. Vineri, judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au mentinut decizia Judecatoriei Constanta.

Instanta a stabilit si gradele de culpa in prezenta cauza, respectiv 15% in sarcina fiecaruia dintre inculpatii care si-au parcat neregulamentar masinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.


41804 afisariFoarte bine
banel [utilizator], Marţi, 29 noiembrie 2016, 17:40
+47/53
Sunt foarte situatii cu masini care obstructioneaza trecerea de pietoni si pun in pericol atat viata celor care traverseaza cat si libertatea celor care conduc prin zona.

Din pacate politia romana te sanctioneaza pentru neacordare de prioritate chiar si atunci cand, obiectiv vorbind, nu aveai cum sa vezi pietonul din cauza unor masini parcate neregulamentar.
e un inceput
pehash [utilizator], Marţi, 29 noiembrie 2016, 18:00
+30/34
la cati soferi parcheaza langa sau pe trecerea de pietoni, cred ca sunt multe accidente in care se poate lejer declara culpa comuna.
"cu suspendare" este inutil. sa speram ca pe viitor e cu munca in folosul comunitatii si plata unor daune morale.
inca 42 de comentarii comenteaza
Cookie Settings