Purtatoarea de cuvant a MAE, Brandusa Predescu, a fost demisa in urma scandalului brosurii cu steagul Germaniei pe conturul Frantei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Purtatoarea de cuvant a MAE, Brandusa Predescu, a fost demisa in urma scandalului brosurii cu steagul Germaniei pe conturul Frantei

de R.M. Miercuri, 11 martie 2015, 12:48
- a A+
Imagine
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a demis-o miercuri pe purtatoarea de cuvant a ministerului, Brandusa Predescu, in urma scandalului declansat de o brosura dedicata aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice romano-germane, realizata de Agerpres, pe a carei coperta figura, in mod eronat, conturul hartii Frantei in locul Germaniei.


"In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, purtatorul de cuvant al MAE "si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei spre a fi oferita oaspetelui german".

MAE reaminteste ca brosura, in varianta tiparita, a fost predata de Agerpres la MAE in dimineata zilei de 9 martie a.c., in cursul derularii vizitei oficialului german la Bucuresti. MAE reaminteste, de asemenea, ca, ulterior semnalarii catre Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres si-a asumat public greseala tehnica si a cerut scuze pentru aceasta.

"Situatia creata, complet regretabila, nu a afectat continutul substantial si atmosfera pozitiva a vizitei demnitarului german in Romania, si nici fondul relatiilor romano-germane.

Pe de alta parte, incidentul a creat o situatie delicata si a proiectat o imagine total defavorabila asupra activitatii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus masura eliberarii din functie a purtatorului de cuvant", se mai arata in comunicatul MAE.

Luni, 9 martie, aflat in vizita la Bucuresti, seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a primit un cadou insolit: o brosura in care, pe coperta, apare steagul german imprimat pe harta ... Frantei .

Agentia Agerpres, care a avut initiativa oferirii acestui cadou oficialului german, a precizat ca brosura "a fost imprimata intr-un singur exemplar de catre Agerpres, exemplarul oferit de ministrul Bogdan Aurescu omologului german Frank-Walter Steinmeier. Precizam faptul ca Ministerul Afacerilor Externe a primit spre informare varianta corecta a brosurii, in format electronic. Imprimarea gresita a fost o greseala tehnica din partea Agerpres, pe care ne-o asumam si pentru care ne cerem scuze atat Ministerului Afacerilor Externe roman, cat si Ministerului Afacerilor Externe german."

Premierul Victor Ponta a tinut sa-l incurajeze, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, pe ministrul Bogdan Aurescu.

"Degeaba ati facut atatea lucruri bune pentru Romania, inteleg ca ati gresit o harta", a spus el, adaugand: "Inteleg ca se intampla si la case mai mari, am vazut ca dl Rosen Plevneliev e presedintele Romaniei".

"Vreau sa va rog sa va vedeti de treaba in continuare si daca cineva greseste inteleg ca plateste", a mai spus Ponta.

Primul ministru s-a referit la eroarea de comunicare a staff-ului ministrului german de Externe : in anuntul de pe contul de Facebook al lui Steinmeier, Rosen Plevneliev a fost descris drept presedintele Romaniei. Ulterior, postarea de pe Facebook a fost corectat, iar Plevneliev a devenit presedintele Bulgariei.


9204 afisarispokeswoman fail?
IancuJianu [utilizator], Miercuri, 11 martie 2015, 12:38
+9/15
Ce inseamna lipsa culturii generale...N-ar strica niste cursuri de geografie pentru IT-istul care a facut compilatia... Astia chiar sint analfabeti la orice altceva inafara de "bytes".
Ha!
Soljenitin [utilizator], Miercuri, 11 martie 2015, 13:38
+6/8
Ar trebui sa demisionati cu totii, desteptilor, si sa raspundeti si pentru cacealmaua de la prezidentiale, vite incaltate ce sunteti, in frunte cu prim cretinul patriei, plagiatorul ponta!
inca 34 de comentarii comenteaza
Cookie Settings