REPORTAJ ​Istoria Oltchim Râmnicu Vâlcea de la înființare până la privatizarea eșuată cu Dan Diaconescu și circul grotesc cu pungile de bani - Episodul I - Hotnews Mobile
1 € 4,7794 1 USD 4,3124miercuri 11 dec 2019
dar..
sorvas [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 10:55
+1/1
Chestiile astea se fac si azi si... inca se poate interveni. Dar e nevoie de intreaga societate, avem nevoie de lideri care sa creada in Romania, sa-si iubeasca tara cetatenii. Un sentiment care trebuie insusit de intreaga populatie. Inca se poate, niciodata nu e tarziu. Oamenii trebuie sa inceapa sa creada. Nu nu permited noi, cei care inca suntem in viata, sa asteptam dupa generatii care sa aiba asta in suflet. Dorinta de schimbare deja exista, dar trebuie hranita si avem nevoie de rezultate ca sa putem spera in continuare. Romania poate! Noi putem! Nu tolerati coruptia.
Sugestie
UpNext [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 11:50
-6/6
Nu este corect politic sa se publice articole din care sa rezulte ca existau si aspecte pozitive in economia socialista, ca anumite (nu putine!) intreprinderi mergeau bine, ca se exporta masiv etc. Si mai ales ca, dupa privatizarile obligatorii, lucrurile au inceput sa mearga prost in economia acestei tari.

Legislatia e clara: propaganda comunista este interzisa si pedepsita prin lege. Deci, recomandarea este ca tot ce se refera la Romania din perioada 1946 - 1989 sa fie prezentat ca fiind ingrozitor, cumplit, hidos, ca d-aia a fost un proces corect prin care a fost condamnat si executat cuplul diabolic....(sau nu? ;)
bataie de joc
sile1 [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 12:13
+3/3
Citez :
" Păcat că nimeni nu a intervenit când a apărut declinul", a declarat Bogdan Stănescu.

Eu as adauga :
Pacat ca jigodiile care au contribuit la distrugerea industriei romanesti in frunte cu Adrian Nastase nu au fost judecate pentru subminarea economiei nationale, asa cum meritau.
Privatizarea ARPECHIM ( din portofoliul PETROM ) s-a facut sub guvernul Nastase.

Au disparut de pe harta tarii vreo 1861 de obiective industriale.Unii evalueaza la vreo 2000 de miliarde de dolari pierderile totale suferite de Romania
Pot admite ca "unele" nu erau ,sa zicem,necesare dar sa distrugi capacitati industriale care produceau in mare parte pentru export sau strict pentru necesitati nationale este o mare mizerie.

Chiar si acele "unele" puteau suferi un proces de reconversie si puteau produce in continuare daca exista interes si inteligenta.
Ia uitati-va la China cum a ajuns " fabrica lumii " ! ...producand de toate.

Am privatizat in prostie fara sa urmarim post-privatizare ce se intampla cu obiectivele industriale respective.
Imi pare rau sa o spun dar toate aceste lucruri arata si cat de nepasatori au
fost ,in ansamblul lor,toti romanii.
Un aspect
Eu123 [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 21:21
+3/3
Incercati acum sa spuneti guvernului sa instaleze 80 de km de conducte subterane pentru a face legatura intre doua fabrici pentru a avea o logica integrarea productiilor intr-un lant.

Ar fi Sci-Fi :))))
privatizare pe bucatele
Ademordna [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 10:17
0/0
Cand ai dependente de o alta societate (Oltchim de Arpechim) si le privatizezi separat, atunci desigur ca dependenta va fi santajata si jupuita de cealalta. Buna afacere a facut OMVul.
Nu e singurul caz la care s-a lucrat dupa aceasta reteta, mai sunt si termocentralele care au ramas fara carbune si retelele de distributie care depind de un singur furnizor etc.
Din pacate, chiar presupunand ca DNA ar avea timp sa se ocupe, banuiesc ca faptele ileale legate de privatizari s-au prescris...
Concept defectuos de la bun inceput
Pepi [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 22:17
0/0
Combinatul de la Rm Valcea a avut de la bun inceput un punct nevralgic care ar fi oprit dezvoltarea sa in orice sistem care vrea in primul rand sa faca productie/vanzare, spre deosebire de sistemul comunist care a avut a obiectiv principal sa creeze locuri de munca cu orice pret (locurile de munca vin mai apoi ca urmare a productiei). Acest punct nevralgic e dependenta de un singur furnizor de materie prima, fara a avea vreo alta posibilitate, nici macar teoretica. Principalul obiect al productiei Arpechim-ului a fost rafinarea, nu etilena şi propilena care erau mai mult un fel de "deseu" si era dat cam pe gratis la Oltchim - deci un fel de subventie. Intr-un sistem in care competitivitatea e principala cele doua entitati nu ar fi fost separate, ci Oltchim-ul ar fi fost o componenta a Arpechim (deci nu la 80km distanta, unde trebuia creata artificial o industrie). In momentul in care Arpechim-ul a fost privatizat, noul proprietar a vazut ca petrochimia nu era profitabila, in parte si pentru ca dadea pe "gratis" etilena şi propilena la Oltchim. Oltchim/guvernul nu a vrut/putut sa dea un pret corect pentru cele doua materii prime (ca Oltchimul era sifonat puternic de guvern) si in acel moment au murit si Oltchimul si petrochimia de la Arpechim (informatie cu sursa in fosta conducere a Oltchimului!).
Treaba ar fi mers bine merci in comunism, in care statul are tot si isi muta banii dintr-un buzunar in altul, dar in momentul incare sistemul a cazut si a fost si sifonat la greu... asta e... gigant cu picioare de lut.
de ce
codrean [utilizator], Joi, 15 august 2019, 12:51
0/0
totul in registru NEGRU ? Scrieti (si) despre privatizarea reusita cu Vuza si Borzesti !
comenteaza
Cookie Settings