Obezitatea. Cine e de vina? Interviu cu dr. Dejeu Viorel, Medic Specialist Chirurgie Generala, Hyperclinica MedLife Genesys - Hotnews Mobile
1 € 4,7794 1 USD 4,3124miercuri 11 dec 2019
"Pentru a scapa de obezitate singurele metode
xolv [utilizator], Luni, 12 august 2019, 11:26
+3/9
care functioneaza si au efect pe termen lung sunt cele chirurgicale". Toti astia care traiesc la Mediterana numai pe la chirurrg au trecut.
Parțial adevărat...
Lionheart [utilizator], Luni, 12 august 2019, 13:00
+4/6
Toți cei care trăiesc pe lângă Mediterana, în general nu au avut probleme cu greutatea corporală niciodată. Deci nu sunt vizați de acest articol :)
Eu nu inteleg
Alexa.99. [utilizator], Luni, 12 august 2019, 13:27
+1/7
cum de un om, cand vede ca a depus 3, 4 kg, nu schimba ceva si ajunge sa depuna inca 20, 30.
Simplul fapt ca vezi cum incepi sa te ingrasi, nu inseamna ca trebuie sa schimbi dieta, ca sa nu devii urias? E floare la ureche sa dai jos 4 kg depuse din neatentie, decat sa ajungi la operatie cand deja te scurgi prin lume.
Din pacate, in cazul unor copii, am observat cum toata familia isi arata atentia fata de ei umplandu-i de mancare, mai ales dulciuri. Ajung obezi la 7 ani din cauza unor pariti inconstienti si apoi se lupta cu excesul de greutate toata viata, pentru ca asa li se formeaza obisnuintele alimentare.
Lasă maică
Shaolin [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 0:39
+3/7
să mănânce copilu' că așa e frumos. Șaorma, sarmale și pufuleți...
Lipsa educatiei
florinos [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 9:16
+2/4
Lipsa educatiei alimentare, nu cunosc notiuni despre carbohidrati si proteine dar cunosc toate vedetele de la TV si cu cine sunt casatorite, ce a facut un manelist si ce masina conduce etc.

Vrei sa slăbești ? Trebuie sa arzi mai multe calorii decat ai consumat.
Ai carte, ai parte..
pehash [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 11:27
0/4
Ca sa ajungi parinte, nu-ti trebuie nici un pic de scoala. Imiti animalul din ograda si gata.. a iesi plodul. Mai greu este cand trebuie sa-l cresti. Si mai greu cand vrei sa-i dai o sansa in viata.
Dar noi avem familia traditionala.. :)
Cauza obezitatii este in alta parte
Noiembrie [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 2:24
+1/1
Din pacate autorul articolului nu este la curent cu cercetarea stiintifica recenta. Era suficient sa urmareasca studiile Profesoarei dr. Sadaf Farooqi de Universitatea Cambridge, lider modial in obezitate, genetica si metabolism, care a descoperit relativ recent mecanismul acestei boli. Pentru cititorii HN, voi explica eu ce nu explica articolul. In intestinul subtire, celulele grase si enterocitele elibereaza hormonul intestinal leptina. Acesta trece in sange si ajunge la creier, in hipotalamus unde intalneste receptorii de leptina, acesta fiind semnalul sa ne oprim din mancat. In obezitate apare o scadere a sensibilitatii la leptina, asemanator cu rezistenta la insulina in diabetul de tip 2, ceea ce face creierul incapabil sa detecteze satietatea. Pentru aceasta boala a obezitatii este vinovata gena MC4R care la obezi a suferite mutatii.
Tot profesoara dr. Farooqi a dovedit ca la bolnavii de mutatiile genei KSR2 determina rezistenta la insulina.
comenteaza
Cookie Settings