Ambasada Germaniei: La noi, abuzul în serviciu e reglementat în legile fiscale și Codul Penal - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850luni 18 feb 2019
la noi infractorii reglementeaza
Coco Whistle [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 0:55
+32/36
oare de ce nu-i maturam pe astia, chiar sintem o societate de imbecili? statul asta e doar o panarama in slujba criminalilor.
amenzi modeste sau masuri disciplinare?
premierul grivco [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:15
-2/8
adica in Germania poti sa furi si sa platesti amenda sau sa iti dea masuri disciplinare de genul retinere 15% din salariu, retrogradare sau concediere?
Adica la aia e un prag de la care faci puscarie?
Nu inteleg ce vrei sa spui...
LiviuX [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:10
+4/4
La fel ca si "cucuveauamov" mai jos... E normal ca in orice stat civilizat pedepsele sa fie proportionale cu prejudiciul, atunci cand e posibil de evaluat asta. Deci e normal ca pentru o mita de sa zicem 100 lei sa primesti o amenda iar pentru una de milioane sa faci inchisoare. Nu ca la noi unde daca furi 1000 euro faci inchisoare, daca furi 1 milion ti sa da pedeapsa cu suspendare!
deci
cucuveauamov [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 0:56
-36/50
nu au un articol de lege despre abuzul in serviciu. Iar pedepsele sunt in primul rind fiscale si in mod exceptional penale. Malin Bot sper ca e miine in fata ambasadei legat de gard si urlind isteric: „Penalilor!”
Ba au articol de lege
georgmihai1211377215 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 2:07
+36/46
Au articol in codul penal, este infractiune, au chiar doua, pentru ca faptele sunt impartite intre abuz in serviciu si abuz de putere. In plus au si in altte domenii. Nemtii sunt f rigurosi, nu ti face griji.
apăi
Mazeta [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:04
-17/21
să se traducă misteriosul artikol din legea germană și să se pună și la noi. wort fur wort.
esti pe langa
zicsieu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:56
+12/14
total. notiunea e manifestata prin "intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal". nu e un paragraf definitoriu ci o intreaga serie de masuri care se intrepatrund. cuvant cu cuvant daca ai fi citit (ceea ce nu vad) ai intelege ca iar se manaca rahat la tv. pofta buna si tie.
Tradu-l tu.
2016 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:39
+1/7
Poate te ajuta si Codrinel de la PSDmafia, ca le stie el pe toate! Sau mai bine senatorii aia cu diplome la apelul bocancilor, parca Bresan si Colinicea!
Ei si tu acuma...
LiviuX [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:03
+2/2
Nu stii ca el posteaza doar ce i se da, fara sa citeasca nici articolul nici postarea? A-i cere sa si traduca ceva e ca si cum i-ai cere unui caine sa vorbeasca (P.S. Nici o aluzie la inteligenta cainelui si nici o insulta, doar sublinierea unei imposibilitati).
Mdeah...
Nea Hoisan [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:29
-13/17
Atat de rigurosi incat procurorii aia "blonzi" nici macar cu o floare nu l-au atins pe Wulff dupa ce s-a porcait bine in anumite "combinatii". Bine, ipochimenu a demisionat intr-un final dar, ca orice etern antrenor de cocalari, a revenit si a cerut statului german indemnizatia ce i se cuvenea ca fost presedinte. Si culmea! A primit-o! :-)))))))

PS: Am observat o anumita atitudine la HN, in ultimul timp... Apropo de echidistanta, sant curios daca postul asta va apare...
Nu stiu ce a facut acel Wulff...
LiviuX [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:01
+2/2
Intrebarea e ce dovezi aveau impotriva lui? Ca asa, si la noi, daca te-ai lua dupa antena3, ar trebui arestati o multime si inchisi. Numai ca nu e in stare sa furnizeze si probe pentru asta. Asa si la Wulff, daca a fost acoperit si nu s-au gasit probe, chiar daca a facut ceva, asta e. De mentionat totusi ca macar si-a dat demisia, desi nu a fost nici macar condamnat. Ce zici de dragnea?
Aveti perfecta dreptate ,
A310 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:31
-10/18
ca doar spaga data romanilor in cazul EADS , a picat din cer , nu de la rigurosii nemti .
Cat despre cazul VW , si multe altele ce sa mai spunem .
VW
tudor74 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:55
+4/10
Exact VW, interesant ca stii de scandalul mentionat, daca se intampla asta in Rromanistan nu ai fi stiut de el ca avea grija Dragnea and Co sa bage pumnul in gura la orice jurnalist sau procuror care isi baga nasul in mosia lui.
pai nici in Germania nu s-a auzit de el
premierul grivco [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:59
0/2
daca nu erau americanii sa-i dea in fapt nu aflai nici in ziua de azi
EADS si WW
gwolf [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 13:20
+2/2
reprezinta entitati private, ***. D-alea care incearca sa jumuleasca cu toate mainile indiferent ca discutam de Kazahstan, Teleorman sau SUA. Golaneala nu are nici nationalitate nici religie.

Aici este vorba de legi si institutii de stat, ***. Adica de mecanisme de control, preventie si sanctionare.
Da , cu institutiile de stat germane
A310 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:53
0/2
era vorba , ca doar procurorii germani le-au dat " flit " procurorilor romani , cand au cerut comisie rogatorie pentru a ancheta cine sunt cei care au dat spaga in Romania .
EADS-ul numai entitate privata nu este .
Nu rigurosii nemtalai au dat in vileag VW Gate , ci autoritatile din SUA .
Ei si tu acuma...
LiviuX [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:54
+2/2
Pentru asta trebuia sa gandeasca. Si eventual sa vada si la noi, cate persoane de la firme particulare au fost acuzate de abuz in serviciu?
Ca de obicei ...
Alius [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:39
+1/3
... esti pe langa. Dar, ca orice sustinator al hotilor si hotiilor, nu poti fi decat pe langa. So, nici o surpriza aici.
nicio surpriza
g01an [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:34
+7/9
politicienii romani au mintit in cel mai penibil mod, iar postacii au sarit imediat sa le ia apararea. nicio surpriza pana aici. cu cat este contradictia mai evidenta, cu atat mai stupefiante sunt raspunsurile lor. dar ar fi mai bine sa ne le raspunzi direct. daca nu i-a convins articolul, nu o sa-i convinga alte explicatii rezonabile, nu faci decat sa incurajezi trolii.
nuuuu...in germania...
thatchme [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 5:56
+8/10
au niste legi care spune esplicit ca daca esti PM , pres de bloc sau parlamentar ai datoria sa te imbogatesti pe spatele contribuabililor si sa furi cat mai mult din banii statului, poporului.
Înțelegi ce citești?
Encounter [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 7:53
+7/9
De unde ai scos ”în mod excepțional penale”?
Ești ieftin(ă)!
Ha ha ha
Bogdan_100 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:33
+8/10
Mintiti cu nerusinare (si in scriere agramata "miine") chiar si in fata evidentei. Curat postac psdist!
greu cu logica
CRMS [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:39
+7/7
Si cam cum crezi matale ca se poate aplica o pedeapsa penala in absenta unei legi(Cod Penal) ?

Sigur, daca crezi in Creatie, iti poti imagina ca germanii sunt asa de corecti, cum ii percepe noi, pentru ca s-au nascut pe alta planeta si nu pentru ca au legi aspre care se si aplica.
a mai explicat cineva
Europiu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:45
+13/13
De regula nu raspund dobitocilor postaci, pentru ca nu ai ce sa le explici. Si oricum nu va intereseaza raspunsurile, oricat ar fi de argumentate. Rostul vostru nu este de a genera discutii ci doar de a baga shoparle.

Anyway: intr-adevar, nu exista explicit formulata in Germania notiunea de "abuz in serviciu" (Amtsmissbrauch). Dar stii de ce? Pentru ca a fost introdusa de regimul lui Hitler si li s-a parut ca nu suna bine.

Exista insa AMTSDELIKTE (Amt=serviciu public). Si sunt multe. Si poti sa o incasezi rau de tot. Ar mai fi de precizat ca, in cazul unui Beamter (functionar public), care, conform sistemului, nu are contributii directe CAS/CASS, simpla pierdere a statutului (foarte rara, dar posibila daca ai comis un Amtsdelikt grav) este o amenintare mai mult decat serioasa la adresa securitatii personale/financiare.

Si ar mai fi o diferenta de care multi uita: politicienii germani care ajung demnitari au o meserie adevarata. A face politica este pentru ei un hobby, nu modul de a-si castiga existenta. Daca ii scoti din viata politica, au la ce sa se intoarca. Politichistii nostri? Fara linsul sefului de partid care le procura o sinecura sunt muritori de foame. De aici vine, dupa mine, intreaga problema.
din codul penal german
Europiu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:55
+11/13
331: Ein Amtsträger, ein Europäischer Amtsträger oder ein für den öffentlichen Dienst besonders Verpflichteter, der für die Dienstausübung einen Vorteil für sich oder einen Dritten fordert, sich versprechen läßt oder annimmt, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft.

Se pedepseste cu inchisoare de pana la trei ani (sau amenda) functionarul public (national sau european) care, in exercitarea atributiilor sale in serviciul public, solicita unui TERT beneficii.

Mai clar de atata ce vrei? Nu sotii, nu matusi... TERTI!!!!

Asa ca incetati cu minciunile!
Cu exemplul asta dai apa la moara pesedistilor
andipetre [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:30
+2/2
Vezi ca cu exemplul asta dai apa la moara pesedistilor care or sa iti zica "pai asta e pentru cerere de mita, nu pentru refuz sau inactiune a functionarului (abuz in serviciu)". Trebuie gasit articolul explicit din legea germana pentru abuz in serviciu (fapta functionarului care prin inactiune sau refuz de a actiona cauzeaza un prejudiciu). Altfel n-o sa se opreasca discutia asta si de fapt le dam argumente.
nu cred...
Europiu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 18:10
+1/1
Dienstausübung = exercitarea obligatiilor de servici (care sunt statuate separat intr-o lege privind functionarul public; inactiune sau refuz de a actiona se incadreaza in "a nu munci". Cel putin in Germania, prezenta fizica la servici, chiar ca functionar public, nu e echivalenta cu "exercitarea atributiilor" :)

Presupun ca nemtii au gandit ca daca eu o obtin un avantaj (Vorteil) cauzez celui ce mi-l acorda un dezavantaj (material sau nu), pentru ca e un element suplimentar de care partea vatamata nu avea cum sa tina cont.
Vezi mai nene ca incurci marfa cu
xrogo [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:06
+1/3
ambalajul, daca solicita unui tert ceva este pentru sine, ca el a facut solicitarea, ce cauta sotia sau matusa in chestiunea asta?
scuze
Europiu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 18:11
+1/1
mica eroare de traducere: nu solicita unui tert ci "pentru sine sau un tert"...
chiar mai mult
natbl73 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:20
-1/3
nu au abuz in serviciu (ce fraieri) - vezi declaratia docilei
Vezi si ce am spus mai sus lui "Movesi"
LiviuX [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:12
0/2
In plus, n-or fi avand un articol explicit pentru asta dar poate se cheama altfel la ei, poate e reglementat in alt fel. Stii toata legislatia germana ca sa poti afirma asta?
Discutia intre VV D. si cei doi
mos ion roata [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:06
+11/13
Timmermans si Juncker nu au inteles din engleza Vioricai ce a intrebat. VV D. nu a inteles raspunsul. De la egal la egal.
e cam des
zicsieu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:35
+11/11
in ultima vreme sa vezi acelasi scenariu: ies toti papagalii politici sa ne convinga cum e in europa si imediat apar argumentele ambasadelor (institutiilor europene) care ii reduc la rahat de strada. infractorii la noi stau in capul mesei pe cand in olanda sau germania nici galeata femeii de serviciu nu ar ave voie sa o tina daca ar lucra intr-o instituie publica. poate (zic si eu) la canalul de dejectii ar avea un loc de munca in serviciul public.
Nu avem de unde sa stim
Inapasevedeinvers [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:11
+8/8
Ce a inteles viorica din raspunsul primit si ce a inteles interlocutorul din intrebarea pusa de ea, in stilul cunoscut.
Asa cum nu stim ce gandeste un animal de casa, dar putem presupune cum ne convine: "vaaai ce animalut dragut si ce destept, manca-l-ar mama". Iar el vrea simplu, sa manance, sa se ... ,sa fie mangaiat cand are chef si sa se zbenguie. Fara ganduri de fapt.
Era mai simplu sa dati articolul din lege
andipetre [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:33
+6/6
Era mai bine sa dati articolul din legea germana care reglementeaza fapta numita "abuz in serviciu" si pedepseste cu inchisoare, altfel discutia asta nu se termina niciodata si fanii pesedisti nu vor crede.

In plus, fara acest exemplu, vor zice si pesedistii ca exista si la noi, ca in Germania, rasfirate prin legi fiscale si penale, multe articole care sanctioneaza abuzuri, de la neplata datoriilor la mita si delapidare, deci nu mai e nevoie de un articol explicit pentru abuz.
fara prag
Europiu [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:58
+7/7
Ar mai fi de observat ca nici nemtii nu au prag, muhahahaha!
Muahaha, ba au prag, ca doar nu dau
xrogo [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:09
0/4
inchisoare pentru orice, ca la noi, mai citeste odata fraza asta, rumega si poate ajungi la solutia corecta " Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare şi chiar pedepse considerabile cu privare de libertate.", citisi nenica, amenzi modeste, masuri disciplinare si in extremis inchisoare, cum crezi ca se diferentiaza astea?
Nu termini?
Encounter [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:56
0/2
NU în cazuri extreme închisoare. Închisoarea e normală în funcție de amplitudinea delictului. Unde ai văzut tu în text ”in extremis închisoare”?
dar...
srpc [utilizator], Sâmbătă, 14 iulie 2018, 17:44
+1/1
nu e specificat nicaieri "abuzul in serviciu", ci doar fapte asimilabile; e doar o mica scapare a ambasadei, desigur ;)
comenteaza