Exclusiv Discuții între Liviu Dragnea, Finanțe și companiile petroliere pentru "corectarea" unor prevederi din Legea offshore, abia aprobată de Parlament: Ar putea fi emisă OUG pentru deducerea investițiilor din Marea Neagră - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850luni 18 feb 2019
Auto universalul,o imBelineaza si pe asta ?
Plagarus [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 21:01
+12/14
De cate condamnari mai are nevoie,pana se va crede Dumnezeul romanilor ????
Ultimul refugiu al unui ticalos de aceasta factura, este " patriotismul " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opozitia impotenta
animatron [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:14
+5/11
Ce este f ingrijorator nu e atat capacitatea dovedita a dlui Dragnea de a administra dosare complexe si lupte dure politice in si in afara PSD (pana acum le-a castigat pe toate..), cat incapacitatea la fel de evidenta a partidelor din Opozitie in a propune scenarii si alternative credibile la orice proiect guvernamental.

Prin alte state exista practica "guvernelor din umbra", cu partide de opozitie care isi anunta echipele de guvernare, cu "ministri" care sunt cunoscuti publicului si presei, cunoscatori ai domeniului pe care il urmaresc pentru a elabora planuri credibile diferite de ale guvernelor.

Cine e "ministrul" energiei de la PNL (PMP, USR, etc) care poate sa aduca imediat argumente pro sau contra fata de un plan ca cel prezentat mai sus de dl Dragnea?!

Interventiile Opozitiei sunt punctuale, nestructurate, uneori folclorice si cu foarte putin impact la publicul larg, cel care va decide soarta alegerilor.

Deocamdata se trimit mesaje de satisfacere a bazei electorale proprii, adesea radicale, catre militanti si cei deja convinsi ca PSD e "rau".
Nu cu ei se va castiga la parlamentare, ci cu cei nehotarati si cu cei mai moderati dintre alegatorii PSD, e nevoie de o masa critica de alegatori.

Din nefericire, PNL nu pare sa aiba vreo viziune proprie (si e firesc in conditiile politicilor social-liberale ale PSD), nu e nici macar condus eficient in intern, impresia e de haos si lipsa de lider credibil.

PMP e oportunist si are o nisa a sa pe care o va exploata in continuare, iar USR nu e perceput pozitiv decat de o foarte subtire patura de alegatori urbani "progresisti" si europeisti.
O lege ticaloasa
Frank777 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 11:19
+7/7
Sub aparenta luptei pentru drepturile romanilor Dragnea a savarsit sub ochii tuturor romanilor,prin lege votata in parlament ceea ce il absolva de orice sarpundere penala, o punere in scena destinata a impiedica de fapt extractia gazului din Marea Neagra.
Trebuie avut in vedere :
1. Zacamantul este pe adancimea de 2000 metri.Tehnologia pentru extractie este detinuta numai de cateva companii americane.Extractia este deci dependenta de disponibilitatea acestor companii de a asigura suportul tehnic. Costurile sunt enorme,se masoara in miliarde de dolari si sunt suportate de alte companii petroliere care investesc in exploatarea zacamantului.
2.Deci concluzia este: A existat o decizie politica ce a directionat companii petroliere amricane sa extraga gazul din platoul continental romanesc al Marii Negre. Intentia a fost ca sa se asigure gaze tarilor EU in conditiile dependentei masive de gazul rusesc care este folosit ca instrument de presiune politica.
3. In tot acest context Dragnev da o lege care torpileaza aceasta intentie USA-EU si foloseste intereselor rusesti. Modificarea legii in sensul impozitarii veniturilor pare a fi un act de patriotism al lui Dragnev. Pare a fi lupta lui Dragnev pentru binele poporului roman. Nu este insa asa. Intentia lui Dragnev este de a bloca extractia gazului si a impiedica existenta unei surse alternative de gaz in Europa. Vazand insa ca risca represalii din EU incearca o disimulare a intentiei. Cert este ca dragnev este reprezentantul intereselor rusesti care vor sa impiedice extractia gazului din Marea Neagra. Problema este ca Romania prin propria capacitate nu poate extrage gazele de pe mare adancime.Depinde de tehnologia americana. Atunci ori o faci ori nu o faci si lasi gazele pe fundul marii pana o sa aiba romania tehnologia necesara.
De interesele Romaniei
Hans Metter [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:38
-3/5
nu zici nimic vad!
Aprob / resping idei, nu oameni.
D-or [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:52
-2/6
Aici sustin pozitia lui Dragnea.

Nu putem epuiza gazele gratis si nu are rost sa exploatam noi resursele ce pot fi importate la preturi similare cu costurile de exploatare.

Patriotismul e necesar oricind si din partea tuturor.
..
ak33 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 21:55
+10/12
Astia chiar sunt retardati. Dau o lege si imediat o modifica pt ca nu e buna
Pai
sim18 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:45
+5/5
Acum se cere spaga... este evident... cine da, beneficiaza de modificarea legii. Al naibii...el explica de parca are studii financiare, oportunistul... De ce nu explica un specialist? Sa vada prostii ca el este destept! Moamaaaa..
Alba-Neagra joaca Dr.Agnea :)
za-k [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 21:56
+11/15
Uite banu' nu e banu', asta are asta n-are!
Pentru poporu' PSD el e cel care s-a luptat pentru banii din resurse.
Pe la spate, in genunchi, le da ce orice vor doar sa scape de catuse.
Rusia
Kosmos [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 22:47
-1/7
Loveste in polita de plata pt scutul de la Deveselu?
Daca nu va place Dragnea, mergeti la vot
emil bobu [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 22:39
+12/14
si nu mai fiti fraieri.
....
ak33 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:45
+6/8
Bai, m ati albit cu votul vostru. Am fost la vot, am votat pe altii, si au iesit astia
Ce vina am eu.?
Problema este atat de tehnica...
Inapasevedeinvers [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 22:50
+13/15
Si nu ma refer la tehnica care poate fi acoperita de inginerul de tractoare dragnea si profesoara de lucru manual viorica dancila, fost absolvent de petrol si gaze, dar care inca n-a invatat sa citeasca...
Genul asta de afaceri este pentru oameni cu mai mare anvergura decat aia care fac legi ca sa se scape de puscarie pentru gainarii de doi bani.
Este, probabil momentul ca statul roman sa angajeze niste experti adevarati si de incredere sau sa puna dop si s-o lase pntru altadata, cand vom fi mai capabili sa intelegem ca pentru asta ne trebuie altfel de oameni.
Pestisorul ala care te-a fraierit si ti-a luat doi poli la alba-neagra, desi poate sa-ti para smecher va fi inghitit cu fulgi cu tot de rechinii care se invart in oceanul marilor afaceri. Daca nu va pricepeti, nu va bagati.
Oricum, in groapa in care ne aflam, nu ne ajuta asa de mult cum ar putea sa para, faptul ca incepem sa exploatam gazee din Marea Neagra. Cu pacalici ca dragnea nu avem nicio sansa sa castigam. Repet: nu ai cum sa mergi cu prostu' la castig.
Nu exploatez eu sau tu sau judetul
ruskimushki [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:58
+2/10
exploateaza firmele baetilor destepti, iar noi nu ne-alegem cu nimic de pe urma exploatarii, eventual doar cu taxe marite - ca s-ajute la efortul patriotic.
La asa replica,
Inapasevedeinvers [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 11:30
+6/8
... cel mai bine ar fi sa stingem lumina si sa ne culcam (in bordeie de pamant, eventual).
Orice tara poate sa profite de pe urma resurselor naturale, exploatate de firme private sau de stat, locale, sau straine.
Dar o poate face in stil Venezuela - cu alde dragnea la carma - sau in stilul Norvegia sau Scotia, lasand pe seama unor baieti chiar destepti care fac si profit pentru ei.

Doar ca pe noi in primul rand ne mananca grija ca fac unii profit iar asa ceva nu trebuie permis, chiar cu riscul ca murim noi de foame.
E foarte bun profitul
ruskimushki [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 13:45
+2/4
lucrand in privat, vad asta zilnic.
Spune-mi, unde vad eu profitul din afacerile guvernului cu resursele tarii ? Ca eu asta vad a fi, o afacere a guvernului lor.
Nu ca n-au facut afaceri si guvernele "mele", "sale", samd.
Deci, al cui e profitul intr-o tara comunista ? Oare ale cui sunt firmele, fantoma, intermediare, sau alte categorii preferate de baetii nostril ?
Modelul Venezuela
Inapasevedeinvers [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 18:56
0/0
Lucrezi in privat si, cum se vede, te oftici ca patronul o duce mai bine decat tine, ala care "trage" si transpira.
Tu vezi numai modelul Venezuela.
Tocmai asta vroiam sa zic: exista si alternative, numai ca noi "nu ne vindem tara" dar o lasam smecherilor romani s-o praduiasca, nu cautam oameni inteligenti, ca ne e frica ca ne pacalesc. E mai usor de acceptat sa ne pacaleasca prostii, daca sunt de-ai nostri.

Crezi ca norvegienii sunt stresati ca companiile petroliere au profituri uriase exploatand petrolul Norvegian (sfant al patriei)? Ei sunt preocupati de ce le ramane lor
Ideea este sa ai negociatori buni, prfesionisti, care sa vanda bine resursele, nu sa le tina blocate, nici sa le dea pe doi bani, in timp ce-si iau partea...
In cazul de fata, Dragnea se crede smecher fiindca (crede el) i-a pus la plata pe exploatatori.
e proasta
ics_11 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 2:58
+10/14
e proasta legea offshore facuta de dragnea ?! celelalte legi facute de el sunt bune ?!
de exemplu, dupa noul cod penal recent adoptat de parlament, angajarea fictiva la stat, unde se incadreaza ?!
Angajarea fictiva la stat se incadreaza in una din
xrogo [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:39
-7/9
prostiile pe care le debitezi aici!
multumesc !
ics_11 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 11:37
+5/7
bravo, se vede dupa cum te exprimi ca esti un demn reprezentant al psd.
sa sti ca apreciez calitatile de care dau dovada cei care-l sustin pe dragnea : sunt bravi si curajosi. pe de alta parte, intotdeauna am considerat ca hotii au nevoie de curaj ca sa fure. si am observat ca, de multe ori, hotii braveaza.
Se incadreaza la
ruskimushki [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:56
+2/8
- "si ce, nu vezi ca LE PASA de popor ?"

- "pe vremea lu' ala nu era asa rau, te lua de pe strada, te tundea, te baga in fabrica si te facea om"

- "oricum asta a vandut/furat/mancat copii impreuna cu c...a de nevasta-sa. Asa-ti arati picioarele, mai, intr-o tara a lui Dumnezeu ?"

-"sa plece, bubosu' dreaq' "

- "da'... da' ailalti ce-au facut, nici atata n-au facut"

- "cucuveaua, impu...a de fiica de securist, ridica oameni de pe strada, asculta telefoanele, distruge familii"

Romanii au tampit.
Păi problema a fost semnalată de deputatul USR
mircea_cjn [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 7:41
+9/9
...Cătalin Drulă!
Care a spus de aceasta deducere de 60%, la care se va mai adauga un 16% profit reinvestit (cum e si la on-shore) și că din mirobolantele sume avansate de Dragnea in direct la A3 nu se știe dacă vom lua un 20%...

Da, numai că in discutiile din mass media (presa, radio, TV) nimeni nu pomenea de asemenea lucruri. La "Realitatea" toti il ...criticau cică pe Dragnea, dar nu mai conteneau cu zecile de miliarde de euro băgate deja de Dragnea in visteria Romaniei !! Transpare prin toti porii uselismul astora care flutura penelismul in opozitie.

Si-apoi mai sar ofensati că, uite, ăstia de la USR, cât sunt ei de impulsivi si dezorganizați.
Pâna una-alta, USR este singurul partid care face opoziție. Ceilalți mimeaza sau fac blat.
Tare
Encounter [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:39
+9/9
Vă dați seama ce metodă puternică de șantaj a găsit penalul ăsta?
Scoate o lege care limitează ce vrea el, iar apoi cei care vor modificarea legii trec la negocieri.
Oficiale și neoficiale, desigur...
made in Romania
revo [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:05
+10/10
brand de tara - nici nu sunt date in functiune si trebuie reparate!
cum sa mai incredere?
Decadere [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:22
+9/11
....cand au facut praf celelalte Coduri. Cred ca specialistii romani, nu simulacrii de psd, ar trebui sa aiba ceva de spus.
Sincer ma sperie gandul ca un infractor ajunge sa adopte orice vrea el.
in ce calitate negociaza dragnea ??!!
lp [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 11:16
+12/14
asta e primul lucru care ar trebui sa ne preocupe. este un NIMENI, un nimeni condamnat penal, caruia i se permite (!!!) sa negocieze viitorul Romaniei
A avut perfecta dreptate Președintele Iohannis.
Rescator [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:44
+8/8
Dictatorul repetent,tractorist de meserie,numitul Liv Jong Unu legifereaza prost.Din ce cauza?
El este un multiplu infractor de drept comun(furt de la copii) si dus cu pluta pe deasupra.
Sa schimbi o lege la cateva zile dupa adoptare este culmea cretinismului pesedist.Cum dracu supotam atat de blegi ce suntem sa fim batjocoriți de acest exemplar de Antipa?
"Houston, we have a problem". Aviz amatorilor
D-or [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 15:09
+5/5
Pe HBO e un documentar exceptional: "Houston, we have a problem".

Despre cum si-au recuperat/platit SUA de la Iugoslavia datoriile facute de Tito in anii '60.

Despre cum au plasat ca razbunare semintele destabilizarii, pardon, democratizarii, in anii '80 si au recoltat rezultatele cu avioanele de lupta in anii' 90-2000.

Un aviz dur amatorilor.
comenteaza