Avertismentul a doi cercetători, publicat în Nature: Un laureat Nobel nu poate evalua niciun proiect de cercetare românesc. Guvernul să reintroducă evaluatorii străini - Hotnews Mobile
1 € 4,6830 1 USD 0,7588joi 17 ian 2019
Ei, lasa, chiar asa?
newlook [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 15:09
-4/8
Tovarasul cercetator romanesc, descoperitor cu mandrie al mustarului cu hrean, singura contributie romaneasca la stiinta mondiala din ultimele trei decenii ...
....ne spune ca Funeriu "a facut un pas spre normalitate" cand a impus ca nimicul romanesc sa fie "evaluat" in proportie de "cel putin 50% de catre cercetatori straini". Adica, nu asa orisicum, sa permita "evaluarea, bla, bla, bla" ci sa dea "cel putin" jumatate din banii de evaluare la diversi neica-nimeni straini doar pentru ca-i cheama Cercetoreizan sau Rechershain.

Cu alte cuvinte, dupa domnul Cercetatorescu din articol, normalitatea ar fi nu numai sa se arunce cu bani in diverse gauri negre de cercetare a cozilor de cirese si gaurilor din covrigii romanesti, dar sa se adauge la marea ciolaniada cercetatoresca si bietii straini chemati sa cerceteze nimicul romanesc "scris musai in engleza".

Eu zic sa se ia in seama domnul Cercetatorescu din articol atunci cand realitatea corespunde "normalitatii" lui.
Buddy, satz dau un exemplu doar
Dalinar [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 18:05
0/2
Cum faci tu banking??? Ai bancomat unde bagi cec-ul si iti citeste ala tot? Faci banking de acasa, doar fotografiind cec-ul? Ca sa realizezi pe unde esti, tehnologic!!!
Asa, si?
newlook [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 19:16
0/2
Asa, si?
normalitățile statului paralel
Cercetator [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 16:49
+3/5
Recomand un articol de-al cercetătoreștilor:
http://mic-mic-anc.ro/2017/09/05/o-privire-analitica-asupra-evaluarilor-pce/

Se pare că „diverșii neica-nimeni” folosiți ca evaluatori nu sunt chiar neica-nimeni, și ... culmea, sunt mai buni ca ai noștri. Ei drăcie! Chiar nu sunt românii cei mai buni? Nu se întorc ei cu cârca de medalii de la Salonul de la Geneva?

Tovarășe, cu rea voință și vorbe aruncat în vânt nu se face primăvară în cercetarea de la noi. Nu zice nimeni să luăm evaluatori străini de pe garduri, după rezonanța numelor lor, dar un lucru e cert: folosirea exclusivă a evalutorilor români ne aruncă la coada clasamentului privind bunele practici în evaluare la nivel mondial. Cerințe precum „scrisori de învoire” de la șeful sunt ridicole, de asemenea.

Iar cu limba engleză nu știu ce ai. Mă gândesc că dacă ești cercetător te exprimi totuși mai bine în engleză când compilezi un proiect decât o face Viorica, nu?
Stau câștigătorii Nobel la coadă
Shaolin [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 21:21
-1/3
Premiza articolului e ridicolă. Ce om sănătos la minte are impresia că topul cercetării internaționale moare de nerăbdare să evalueze proiectele românești?

Sunt de acord ca străinii să evalueze marile propuneri românești. Nu e nimic în neregulă cu asta.

Dar de aici până la a sugera că există câștigători ai premiilor Nobel ce nu pot evalua românii e cale lungă.

Recenziile la aceste proiecte iau foarte mult timp (dacă se fac serios), sunt plătite prost (câți bani credeți că are România pt așa ceva?) și sunt fără glorie (nu mai bine îți investești timpul limitat în a publica un articol decât în a citi engleza -și știința- cvasimediocră a unor est-europeni?). Vă las pe voi să trageți concluzia câți laureați ai premiului Nobel se înghesuie la așa ceva...

De prea multe ori (nu întotdeauna) recenzorii sunt de slabă calitate și/sau dezinteresați. Nu prea are legătură cu naționalitatea ci mai degrabă cu stimulentele oferite de UEFISCDI și cu calitatea proiectelor evaluate.

Cât despre reformele și anti-reformele visate în restul articolului... mai bine nu mă pronunț.
Scrisoare din Nature începe cu „imagine”
Cercetator [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 22:57
+2/2
Pardon my English, dar eu înțeleg că autorii nu spun că stau nobeliștii la coadă, pornindu-și scrisoarea cu „imagine”, ci arată doar ridicolul situației din România, unde ca să poți evalua trebuie să ai „învoire de la șefu'” și să dai cu subsemnatul că ești alb dpdv etic și deontologic.
comenteaza