Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac. Cu fotografii din arhiva autorului și autograful lui Lucian Boia - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988sâmbătă 23 mar 2019
Iar vinde ceva dl.Boia
Frank777 [utilizator], Miercuri, 23 mai 2018, 11:34
-12/38
Acum el insusi este personajul basmelor istorice care le nascoceste. Cum zice dansul ca are o relatie personala cu Istoria. O fi avand dar e fortata. Cand umbli cu cioara boita si nu se vede ca este vopsea apare dubla identitate. Odata misteriosul dl. Boia cu acentul pe prima silaba si apoi prozaicul dl. Boia cu acentul pe ultima silaba. Lucian Boia(vopsea,culoare in lb. turca)Identitatea istorica a dl. Lucian Vopsea pare reala prin ea insasi.
pe cine intereseaza
Observatory [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 0:20
-15/33
.....sunt sute de mii care au fost persecutati cu adevarat
si nu cauta sa profite financiar....
....daca crezi ca ai talent , scrie o opera literala....
Ce spuneti despre no, refugiatii politic.
Emil Aluas [utilizator], Luni, 28 mai 2018, 11:23
-2/14
Sunt convins ca Lucian Boia are dreptate. il citesc intotdeauna cu interes, desi NU tot ce afirma ca istoric poate fi acceptabil. Privind cartea lui despre "Cum am trecut prin comunism" gasesc ca este mult mai relevant prin ce am trecut NOI, refugiatii politic, trecuti prin comunism. Plecarea peste Atlantic cu un geamantan, un copil tinut de mana, si cu amintirile. Cum de altfel aceste persoane sunt MULT, MULT mai relevante pentru a detine pozitii cu profil de emigratie romaneasca de dinainte de decembrie, 1989. SI NOI suntem cei care am contribuit CAPITAL la caderea comunismului. Dar asta este o nuanta care trebuie inteleasa de un neam cu gandire sofisticata. Il felicit pe Lucian Boia. Dar NOI avem mult mai mult de spus. O vom si face. Dar NU in Romania. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.
Bine punctat
Observatory [utilizator], Luni, 28 mai 2018, 21:47
-7/25
...comentariul dvs cu privire la coșmarul petrecut sub regimul “celui mai iubit fiu”.
Cei care au luptat ideologic , au fost cei de la Europa Liberă , o echipa restrânsă de capete luminate, întodeauna fiind corecti in dialogurile radio, ascultate de romani, mulți “ascunși “ sub plapume... au inspirat mulți viitori eroi anti comuniști
Dl. Care a scris cartea , mai bine tăcea , dar avea încă nevoie de ceva euro, la vremea respectiva “trecea “ bine sub comunism .
Uni au “ fugit” cu o valiza, foarte mulți ca mine, cu nimic, fără bani, fără o garanție de serviciu, fără neamuri și totuși am supraviețuit împreuna cu soția și doi copii mici...
De curând pensionar in țara care m-a adoptat ca refugiat politic, au trecut 37 de ani și încă ma “doare” cu adevărat situația dezastruoasa in care se afla dulcea mea Românie
...
vitan.sandu [utilizator], Marţi, 29 mai 2018, 17:25
-1/21
Nu stiu ce varsta are dl Boia. Dar ceea ce el relateaza se putea intampla in anii "50 ai seolului trecut si in primii ani dupa 1960. De prin 1968 asa ceva nu s-a mai intamplat decat in povestirile auzite de dl Boia de la altii mai vechi. Si eu am fost primit in partid in facultate (prin 1969), nimeni nu m-a pus sa imi fac autocritica, nimeni nu m-a criticat. Iar la repartitie calitatea de membru de partid nu a contat deloc. Doar media de absolvire. In productie calitatea de embru de partid nu m-a ajutat decat sa primesc mai multe sarcini (altele decat cele profeionale). Le-am indelinit si pe acelea convins ca lucru pentru mine si tara asta.
buna remarca
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 30 mai 2018, 9:25
+1/19
DA-Sa reamintim amnezicilor ca dupa 1965 Ceausescu a reabilitate si reinstalat in institutii/universitati intelectualii degradati de stalinisti 1945-1960.

NU-Din pacate si repartitiile mergeau cu "pile", pt. absolventii cu relatii "sus" (copiii de mari activisti, directori de uzine etc).
Acum
naftuli [utilizator], Joi, 19 iulie 2018, 16:09
+2/2
copiii de mari activiști de partide „democratice” nu mai au nevoie de repartiții pentru un loc de muncă, nici nu mai au nevoie de loc de muncă, ei pot obține un post bine plătit de la părinți sau de la prietenii părinților care nu include prezența la serviciul și mai mult de atât nu este necesară nici o calificare în acest sens.
Curată „democrație”.
L. Boia
leonida [utilizator], Miercuri, 25 iulie 2018, 20:10
0/0
Ati scris cateva carti ,cu unele idei si informanti interesnte si inedite...Le-am citit pe toate si va marturisesc ca apreciez ceea ce este relevant si real in istoria tarii ,traita si de mine ...este si multa maculatura , incarcata de subiectivism. Am trait si am "consumst " comunismul romanesc ,spre 18-20 de milioane de romani si fiecare dintre noi are POVESTEA sa... A Dumneavoastra -scuze - nu pare foarte interesanta si utila pentru generatiile ,care nu au "gustst" comunismul romanesc! Cu stima !
comenteaza