Ioana, familia monoparentală și rata sărăciei din România. Ceva între poveste, thriller și baladă - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019
deci...
..13 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 14:13
+8/26
Te gandesti de zece ori pana te hotaresti sa iti iei elanul necesar de a face un copil...

Chiar si asa unul din parinti poate sa nu fie pregatit pentru rolul de tata/mama.
Si mai si este ca daca se analizeaza educatia se constatata ca si chiar daca ai pe mama si pe tata cu tine tot analfabet functional esti...

Este o problema extrem de grava - problema la nivelul societatii.Cancer generalizat.
Poate sa fie o problema de morala la nivelul societatii.

NU ajuta religiozitatea ci predarea valorilor prin exemple si fapte. Greu.

Naspa spre imposibil.
Solutia este tot plecatul in afara tarii si poate te mai intorci putin si mai pleci mai mult iarasi.
bre...
..13 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 14:53
+1/7
Da ce s-a intamplat???
Nu orice valori se pot preda prin fapte
Harald [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 15:14
-12/24
Religia este de fapt o formă de educație. Ea dispare de la sine în țările dezvoltate, fiind înlocuită de alte forme de educație.

În România nu ai deocamdată alte forme de educație funcționale și eficiente, iar eliminarea religiei ar duce la dezastre sociale. Societatea se modernizează în ritmul ei, soluțiile marxiste nu duc nicăieri.
Analfabeții nu se nasc, se crează
Nautilus [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 16:14
+9/11
Fetele sunt mult mai dornice să învețe carte și să intre în meserii intelectuale, ca dreptul, medicina sau finanțele. Din diverse motive complicate. Astfel încât numărul de femei angajate în astfel de meserii reprezintă o majoritate. Spre exemplu, în România 3 judecători din 4 și 2 procurori din 3 sunt femei. 2 medici din 3 sunt femei. Și nu de ieri de azi, cel puțin de prin anii 1970.

Astfel încât cineva care a rămas analfabet(ă) funcțional(ă), nu își poate completa studiile și nici nu se poate angaja într-o meserie mai bine plătită, nu poate lucra nici măcar cu program redus în primul rând N-A VRUT carte.

Sunt pline ziarele de exemple de oameni trecuți prin pușcării, dezintoxicare, dezalcoolizare, oameni pe care i-ai crede terminați, buni de nimic - și care totuși s-au ambiționat să facă o meserie și să ducă o viață relativ rezonabilă. Ba chiar să învețe o meserie la vârste inaintate.
solutii, nu morala..
pehash [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 18:28
+9/11
faptul e consumat. aceste familii monoparentale exista si for exista. cuplurile nu se formeaza dupa reguli matematice. problema este individuala, dar riscul e la nivel de societate. acesti copii vor fi platitorii de taxe de maine. daca statul ii sustine, investeste in viitor.
familia traditionala ?
adrian_rolland [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 14:38
+9/31
"În 2010, soțul și-a pierdut slujba și a început s-o dea pe băutură"
familia
Hexadanus [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 15:44
-4/16
Mai bine e cu droguri si violenta (cauta statistici, in "familiile" gay violenta e mai des intalnita decat in familia normala. In "familiile" lesbi, violenta e si mai raspandita), ca-n "familiile" progresiste, nu?
Cata prejudecata si principii formata numai din meme-uri pe FB. Realitatea, insa, doare.
Logica schioapa:
Altiro [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 18:31
-3/7
Anual pe soselele patriei mor 2-3 mii de oameni in accidente de circulatie. Solutia? Sa interzicem automobilele. Cam asa e si cu asaltul la familia traditionala.
pai nu e familie traditionala?
pehash [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 3:21
+6/8
"asaltul" e fix pe dos.. habotnicii ortodocsi spun ca familia traditionala e singura acceptabila.
Numărul de copii per familie în România
Harald [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 15:09
+1/19
Mai gravă decât starea familiilor monoparentale este condamnarea la sărăcie a familiilor care au 3 sau mai mulți copii în România.

Familia monoparentală este totuși recunoscută de societate drept o situație anormală, indiferent de motivele pentru care e preferabil să rămână monoiparentală. Însă o familie în care ambii părinți își îndeplinesc rolurile are mult prea multe șanse să ajungă condamnată la sărăcie dacă are 3 sau mai mulți copii și abia asta e cu adevărat grav.

Măsurile socialiste gen mai multe sau mai mari ajutoare sociale nu rezolvă problema, în condițiile în care fiscalitatea este deja mult prea mare. De-aici trebuie începute lucrurile, de la mai puțină fiscalitate.

În urmă cu 50-60 de ani, cam în orice țară europeană salariului soțului era de-ajuns, pentru o familie cu 3-4 copii. Inventarea fiscalității bazate pe TVA a sărăcit efectiv întreaga Europă, iar soluția socialistă pentru creștere economică a fost importul permanent de imigranți. Asta nu poate continua la nesfârșit, iar România a fost mereu suficient de săracă încât să nu poată aplica deloc soluția importului de imigranți, în schimb a reușit să creeze un aparat bugetar de dimensiuni monstruoase, raportat la productivitatea economică de care dispune.

Cam în 10 ani modelul economico-social românesc va deveni complet nesustenabil și ar fi de preferat o aterizare controlată în loc de o prăbușire. Deci nu mai multe ajutoare sociale pe ansamblu, ci mai puține, dar acordate doar celor care au reală nevoie. ȘI însoțite de mai puțini bugetari și mai puțină fiscalitate.

Categoria ”familie monoparentală” nu spune nimic despre venitul per membru de familie și de la asta ar trebui început, în mod normal.
Cum adica fara ajutoare?
Marionette [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 16:08
+4/8
Cand incerca Ciolos sa umble la ajutoare tu sareai in sus cu comentarii ca sunt oameni sarmani care nu mai au nimic si trebuie sa fie ajutati aprioric.
Acum cand ti-au venit borfasii preferati la furat esti cumpatat? Nu mai vrei sa ajuti oamenii sarmani? Vrei sa nu "aterizeze fortat Romania".
Poți da și un citat?
Harald [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 20:28
0/2
Ar fi o premieră absolută, să fi scris eu vreun comentariu în favoarea ajutoarelor sociale. E mult mai probabil să nu fi înțeles tu ce-ai citit.
click bait "familie monoparentala"
Razvan_M [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 16:59
-3/17
Pentru ca sistemul actual de pensii are nevoie de tot mai multi contributori pentru a supravietui (este o schema Ponzi), a fost nevoie ca statele sa creeze o poveste pe care sa o vanda cetatenilor a.i. femeile sa intre in campul muncii masiv. Dorinta de a avea o cariera (cu satisfactiile traduse printr-o masina mai jmechera, excursii mai scumpe si alte asemenea inlocuitoare de viata) are cel mai adesea o prioritate mai mare decat dorinta de a intemeia o familie si de a face copii la o varsta potrivita (inainte de 30 de ani). Si, cel mai adesea, cariera ramane singurul lucru in viata si ne dam seama la 40 de ani ca ceasul biologic a ticait si ca este imposibil sa-l mai dam inapoi. Rezultatul: 1 + 1 => 1.5 copii in medie la nivel national (cam in linie cu media UE). Si, evident, media este ridicata de catre cuplurile cu mai putina "cariera" ("educatie") si scazuta de catre cuplurile cu "cariera".

Istoric, barbatii erau cei care isi riscau viata si sanatatea pentru a pune vestita "paine pe masa". Inclusiv in conflictele fizice, este de la sine inteles ca barbatii sunt cei care isi risca viata sau sanatatea. Este si logic asa: femeile sunt cele care pot da nastere.

Realitatea este ca lucrurile astea sunt vizibile de zeci de ani si in Europa de Vest si avem impresia ca asta este o dovada de civilizatie. Adica dovada de civilizatie este ca civilizatia vestica se indreapta spre extinctie (cand din 2 oameni => 1.5, inseamna ca intr-o generatie populatia descreste cu 25%). Exista proiectii in Germania care spun ca spre anul 2100, din 80 milioane de locuitori, populatia va tinde spre 20 milioane (asta cu tot cu adusul de musulmani care-i planificat de zeci de ani deja).
Sistemul de pensii nu e o schema Ponzi
samy19 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 21:24
+7/7
La noi nu functioneaza din vina lui Iliescu si a partidului sau de atunci care speriati de somaj au preferat sa pensioneze oamenii inante de termen. Atunci s-a dezechilibrat sistemul de pensii si ne aflam in situatia in care nu sunt suficienti salariati care sa suplineasca numarul umflat artificial de pensionari.

Iar femeile nu au intrat in campul muncii ca urmare a unei "povesti" romantice inventate de stat ca sa sa sustina sistemul de pensii, s-au angajat in primul si in al doilea razboi mondial pentru ca barbatii erau pe front. Atunci milioane de locuri de munca au ramas vacante si societatea a fost nevoita sa apeleze la femei, ceea ce a dus la consecinte formidabile in plan social, politic si economic - drepturile femeilor, dreptul la vot, dreptul la munca, concediul maternal etc. Femeile au devenit participanti activi la viata politica si economica.
Poti sa arati o statistica care sa arate
sucar [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 21:39
+3/5
ca introducerea TVA a saracit Europa ? Poti sa dovedesti ca importul de imigranti este o solutie socialista ? Modelul nordic de dezvoltare te contrazice in totalitate. Acolo statul social este puternic si au un nivel de trai foarte ridicat.
Argumentum a contrario
Harald [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 0:09
-2/6
După părerea ta, o taxă ca TVA-ul îmbogățește cetățenii? Crește activitatea economică? Orice produs are un preț final pe care piața îl suportă, iar dacă 20% din acel preț final e TVA, activitatea economică va scădea evident, dacă în economia reală nu se vor regăsi decât 80% din bani.

Modelul nordic are la bază apărarea asigurată de alții și resursele naturale abundente, ceea ce justifică socialismul. Când ai petrolul de care dispune Norvegia sau minereurile și pădurile pustii de care dispune Suedia, e firesc să le exploateze statul, ele nu aparțin cuiva anume care să fi muncit pentru ele. Modelul nordic are la bază capitalism real, nu butaforie cu securiști, ca în România.

Dacă petrolul norvegian nu ar fi fost vândut altor state europene, Norvegia n-ar fi avut cine știe ce bani. Înainte de 1974 era doar o țară de pescari, cam ca Insulele Feroe astăzi. Dacă ar fi exploatat petrol doar pentru nevoile proprii, iarăși n-ar fi avut cine știe ce bani. Pentru ei a fost o conjunctură norocoasă, combinația dintre crizele provocate de OPEC și zonele de exclusivitate economică de care dispun ei în marea Nordului, în baza legislației internaționale.

Prin contrast, românii nu trăiesc din petrol și gaze naturale vândute Europei de Vest. Românii chiar trebuie să muncească și uneori muncesc chiar pentru socialismul din Germania, în fabricile de componente auto din RO. Dacă tu crezi că ai de unde să le mai iei taxe ca să aplici modelul nordic, asta te aduce în aceeași tabără cu Ion Iliescu, el propunea ”modelul suedez” în 1990-1992, tocmai când Suedia începuse să-l reformeze.

Libertatea economică din țările nordice este comparabilă cu cea din Statele Unite, așa au de unde să ia taxe mari pentru programe sociale. Românii au plecat deja în număr de milioane din țară, crezi că e loc de taxe mai mari?
Un comentariu excellent
Dalinar [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 5:00
0/2
Unii taxeaza bunastarea, romanii vor sa taxeze saracia!!!
In economie nu conteaza parerile personale
sucar [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 13:19
+2/4
ci faptele. Te-am intrebat de statistici tu imi livrezi speculatii si nici alea intemeiate. Dupa logica ta statul n-ar mai trebui sa perceapa nici un fel de taxe si impozite pentru ca scade economia.

Cu banii incasati se pot construi autostrazi care aduc dezvoltare economica, se pot investi in educatie care este direct responsabila de prosperitatea unei natiuni, in sanatate, in cercetare, toate acestea find factori multiplicatori ai investitiei initiale. Cand banii circula ei produc alti bani.

Petrol are si Romania si gaze si paduri si minereuri, nu asta e problema, ci gestiunea lor, gestiunea banului public, coruptia, justitia, statul de drept. Tarile nordice functioneaza foarte bine si sunt un model invidiat chiar si de americani, au implementat un sistem functional care genereaza prosperitate si securitate economica si sociala pentru cetatenii lor.

Sunt tari pe lumea asta cu mult mai mult petrol si gaze, de exemplu Rusia, care insa sunt state esuate economic, social si politic, deci aceste bogatii nu reprezinta o garantie, conteaza filosofia economica care le pune in valoare.
Nu există statistici pentru realitatea alternativă
Harald [utilizator], Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:42
0/0
Ce statistici vrei pentru o Europă în care n-ar fi existat TVA-ul, atât timp cât o asemenea Europă n-a existat? O ții minte pe Elena Ceaușescu stirgând ”Dovada! Dovada!” ? Exact asta faci tu acum.

Uită-te la Statele Unite, dacă vrei să vezi cum arată o Uniune unde nu există TVA și unde unele state nu percep nici măcar impozit pe profit, iar taxele la carburanți reprezintă jumătate din prețul de vânzare și totuși acel preț final e doar jumătate din cel european.

”se pot construi autostrăzi” e o glumă proastă, în ultimii 50 de ani n-ai fost în stare să construiești nici măcar 1 000 km de autostrăzi. Nici măcar pe vremea când economia națională era cu totul a statului.
comenteaza