ACTUALI ZAT Legile justitiei, ziua a 9a. Comisia speciala a votat infiintarea unei Sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie , in cadrul Parchetului General/ Seful sectiei este numit si revocat de plenul CSM, nu de Presedintele Romaniei - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 0,7611miercuri 21 nov 2018
Un aparat al PSD pt santajarea magistratilor
Cataleya [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 10:36
+15/27
Politicienii si afaceristii sunt disperati de fiecare data cand li se deschide un dosar penal. Chiar daca pana la urma unii dintre ei sunt achitati, ei se plang ca le-au fost distruse vietile si carierele.( pe buna dreptate, nimic de zis.)
Exact asta se va intampla si in cazul magistratilor. O sa li se deschida procese, o sa fie bagati in judecata si chiar daca, pana la urma, dupa un an sau dupa 5, vor fi gasiti nevinovati, ei oricum vor ramane patati si sifonati pt restul vietii.
Practic, PSD vrea sa le arate magistratilor ceva de genul "Cum tu mie, asa si eu tie"

Bine ca, pana la urma, au renuntat la invinuirea unui magistrat in baza unei erori.
Eroarea este, prin definitie, o greseala, greseala ce poate fi cauzata din neatentie, neglijenta, incompetenta sau pur si simplu din prostie, dar in niciun caz cu intentie si cu buna stiinta.
Pt ca atunci cand o "eroare" este comisa cu intentie si cu buna stiinta, ea se numeste infractiune (sabotaj, coruptie, nepotism, servilism etc)
Or pt infractiunile comise de magistrati, exista deja legi destul de clare care ii trag la raspundere pe cei prinsi ca au incalcat legea.
Avem o multime de procurori si judecatori care sunt trimisi in instanta si condamnati. Nu mai era nevoie de o institutie speciala a PSD, un fel de neo-SS al borfasilor, care sa-i faca pe magistrati sa tremure de frica de cate ori trebuie sa deschida un dosar penal sau sa dea o sentinta.
Astea sunt Legile In-justitiei
zzztop [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:47
+12/22
si Partidul Smenarilor lui Dragnea.
Pun pariu
Encounter [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 12:28
+14/18
Că în cazul judecătorilor anchetați va intra în vigoare automat o suspendare pe durata procesului lor. Am presimțirea că în momentul în care vor avea pe rol câte un dosar sensibil va apărea câte o plângere împotriva respectivului judecător astfel încât aces judecător va fi ori înlocuit cu unul ”favorabil” or se va amâna până la calendele grecești, a se citi ”prescrierea faptei”.
acum e o sectie in DNA
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:01
-5/25
care e problema ca se muta sectia in cadrul PG?
daca ancheteaza DNA procurorii sunt independenti dar daca-i ancheteaza Parchetul General nu mai sunt independenti?
ce logica e asta?
e simplu...
demaGOGU [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:33
-12/20
...Parchetul e controlat de PSD, DNA-ul de Binom.

capisci?
Lazar e controlat de PSD? :)))
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 12:10
+6/18
buna asta
seful numit de CSM nu politic, super
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:49
-3/15
seful sectiei ar fi numit de CSM nu de un om politic, mai clara scoatere de sub influenta politica nu cred ca se poate
acuma depinde
skye [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 14:00
+13/15
de cine numeste membrii CSM. Doar si legea de organizare a CSM isi asteapta randul la modificare. Si nu degeaba. Si nu in mai bine.
sunt alesi de magistrati, nu sunt numiti
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 15:49
-2/6
asa ca...
daca ar fi argumente nu ar fi atata violenta
doar o parte sunt alesi de magistrati
skye [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 16:04
+5/7
stii cine face parte din CSM?
teoretic...
liviu_ [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 17:04
-1/3
pusi de CSM e f ok... pentru ca e institutie nesubordonata politic...

problema e alta: e f simplu sa schimbi niste legi ca sa fie numiti de MJ sau sa raspunsa in fata MJ si gata....
nu stiu sincer cum e acum.... dar deja are vreo 2 slugi acolo psdu
De ce vrea PSD sa nu-i cerceteze DNA???
Kivek [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 15:16
+3/13
dar care e problema daca magistratii sunt cercetati de DNA si nu de o sectie speciala securista?


PSD probabil ca pregateste schimbarea legii CSm in asa fel incat sa preia controlul acolo si sa poata numit conducatorii sectiei de anchetat magistrati care condamna PSD-isti si.... sa poata numi sefii ICCJ
pentru ca daca nu dau solutii "bune" le fac dosare
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 15:52
-3/11
e simplu, daca judecatorul are un caz de coruptie dar nu da o solutie pe placul procurorului DNA, cel din urma ii poate face dosar
stii cazul toni grebla? n-a votat ccr cum trebuie la legile big brother? l-a saltat DNA-ul
ce mai stim de dosarul respectiv? nimic
efectul? restul au votat legea big brother
"votat" = verdict de constitutionalitate
PSD se foloseste de slugile din UNJR
Kivek [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:09
+15/27
ca sa nu spuna ambasadele SUA & UE ca PSD a propus un abuz, isi folosesc slugile din UNJR si AMR (asociatii ale magistratilor care au mai putin de 100 de membri impreuna) ca sa spuna ca 'magistratii au cerut aceste lucruri'

sunt 6.000 de magistrati dar UNJR reprezinta vreo 50
PSD-ALDE nu a fost votat sa incalce Constitutia!
CVL [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:24
+14/22
cum poate fi trasa la raspundere persoana/comisia care a dat investitura parlamentarilor incompatibili, care au decizii definitive in instanta?
Cum pot deveni nule actele emise de comisiile din care fac parte aceste persoane care nu au ce cauta in Parlamentul Romaniei? Ce patesc cei care cu rea-credinta au ignorat o decizie definitiva judecatoreasca si au ajutat aceste persoane ca in mod fraudulos sa acceada in Parlament? Cum de aceste persoane modifica legile acum sa se faca scapate de aceste decizii?
Avocatul Poporului nu poate interveni? Sau Procurorii? Trebuie sesizati de faptul ca au loc niste fortari? Cine mai crede acum ca ce urmaresc de fapt penalii (Dragnea, Tariceanu, Cataniciu si altii) nu e ceva ce le vine in mod direct in ajutor?

argumentul “ ne-ati votat, acum lasati-ne sa votam ce vrem” este fals.
In drept un contract intre doua persoane nu este valabil doar pt ca cele doua si-au pus semnatura. Nu poti sa faci un contract in care celalalt iti devine tie sclav. E lovit de nulitate.
La fel si votul, eu votez un partid sa intre in parlament si sa legifereze conform constitutiei si intereselor societatii si valorilor ei. Discutia este aici daca aceste legi nu cumva vor subordona Justitia politicului, adica sa incalce principiul separatiei puterilor. Deci sa incalce Constitutia. Si acesta e speta de fata.
PSD-ALDE nu a fost votat sa incalce Constitutia
CVL [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 11:49
+10/14
argumentul “ ne-ati votat, acum lasati-ne sa votam ce vrem” este fals. Pai l-am votat, asta e, sa ne fie de bine, are tot dreptul.
In drept un contract intre doua persoane nu este valabil doar pt ca cele doua si-au pus semnatura. Nu poti sa faci un contract in care celalalt iti devine tie sclav. E lovit de nulitate.
La fel si votul, eu votez un partid sa intre in parlament si sa legifereze conform constitutiei si intereselor societatii si valorilor ei. Discutia este aici daca aceste legi nu cumva vor subordona Justitia politicului, adica sa incalce principiul separatiei puterilor.
discriminare
DrIon [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 12:52
+9/15
Propun infiintarea la Parchetul general a urmatoarelor sectii: una pentru anchetarea inginerilor , una pentru anchetarea medicilor , una pentru anchetarea contabililor , una pentru anchetarea meseriasilor!
Propun desfiintarea totala a anchetarii politicienilor , a magistratilor , a celor din servicii si a tuturor functionarilor publici din Romania!
sper sa inteleaga ca e o gluma
CVL [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 13:22
+8/10
ca sunt in stare sa o bage in lege
Cati membrii are UNJR?
Calibula [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 15:36
+2/4
Am cautat si am gasit raspunsul: 150.
Cat la suta din numarul de judecatori reprezinta aceasta asociatie? cam 2%
I
și ăla din piață era securist :)))
premierul grivco [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 18:35
-1/5
Manipulări grosolane
unde e ingerinta politica?
El Ciupacabra [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 17:36
+2/4
judecati singuri, din afirmatiile Danei Garbovan: „Contrar tuturor sloganurilor pe care le-au vehiculat unii și alții din politică sau presă că prin această secție Justiția va fi capturată de politic, se poate vedea că această secție este total protejată de orice decizie a vreunui om politic. Dacă numirile în poziția de procuror general sau procurori șefi direcții sunt făcute cu vădit aport politic (propunerea e făcută de ministrul Justiției, iar numirea de președinte), în cazul acestei secții numirea procurorului șef se face de către plenul CSM. De asemenea, tot plenul CSM numește și procurorii care vor activa în această secție. Numirea se face în urma unei proceduri total transparente, incluzând un interviu transmis în direct. Baza de selecție este dintre procurorii cu 18 ani vechime, cu minim grad de curte de apel. Vechimea și gradul vor aduce plus de profesionalism și experiență. În evaluarea acestora va conta activitatea anterioară, inclusiv numărul de achitări, restituiri, condamnări, modul în care și-au condus anchetele”
Este foarte buna propunerea ei, scoate cu adevarat magistratii de sub control politic si ia din mana DNA bata cu care santaja diversi magistrati. Bravo, foarte bine!
Faceti va rog
wintershadow [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 18:21
+1/3
un exercitiu de imaginatie: ce s-ar intampla in situatia actuala daca presedinte ar fi iesit Ponta iar guvernul ar fi format de actuala asa zis opozitie? Usor de banuit: ambele tabere ar sustine puncte de vedere opuse celor actuale.

Ce ne spune lucrul asta? Ca niciunii nu urmaresc interesul national, ci sunt doar niste marionete teleghidate in functie de marunte interese de moment.

Cu astia avem vreo speranta?
corectii necesare
vorbeste lumea [utilizator], Vineri, 8 decembrie 2017, 5:24
+2/2
totusi, o comisie complet absolut inutila ar completa la fix peisajul ...
comenteaza