Cei care doneaza sange in cadrul unor caravane mobile vor primi bilete gratuite la Untold si Neversea - Hotnews Mobile
1 € 4,7569 1 USD 4,1377joi 24 ian 2019
Asta daca mai ajung acolo
IisusVine [utilizator], Miercuri, 14 iunie 2017, 18:28
0/2
"Pentru fiecare 8 litri de sânge donati primiti un bilet la concert"
nu este ok
Dodel540 [utilizator], Joi, 15 iunie 2017, 8:41
+1/1
Nu este deloc bine sa oferi atatea stimulente donatorilor in special datorita faptului ca statul nu poate asigura testarea ferestrei HIV.
Pe scurt asta inseamna ca daca un donator contacteaza Hiv cu ~ 2-3 luni inainte de donare , acest lucru nu se va putea filtra la analize (virusul este invizibil). Exista la donare un chestionar care te intreaba daca ai facut-o fara prezervativ in ultima perioada parca , daca au fost parteneri necunoscuti etc
dar hei.. pentru un bilet la Untold mai sarim intrebarile nu?
Atunci sa nu mai doneze nimeni niciodata!
Miky60 [utilizator], Vineri, 16 iunie 2017, 18:15
0/0
Foarte grav ceea ce spui tu! In concluzie, ar trebui sa protestam si sa nu mai doneze nimeni niciodata ca daca are HIV fara sa stie? Tu stii sigur asta? Ai vorbit cu vreun doctor?
ma bucur ca ai intrebat..
Dodel540 [utilizator], Luni, 19 iunie 2017, 0:12
0/0
Am cautat ceva mai actualizat si am gasit asta. Este despre testul NAT care depisteaza infectia HIV intr-o faza mai precoce decat cea a a aparitiei anticorpilor.
http://ec.europa.eu/health//sites/health/files/blood_tissues_organs/docs/msr_ro_en.pdf

"NAT is planned for future, elaboration of tender
documentation in progress"
Deci se fac numai Anti Hiv 1 si 2 care depisteaza infectia la 3 luni de la contractare.

Asta era in 2015 si sunt foarte convins ca Romania a evoluat muuult de atunci in privinta protocoalelor de transfuzie a sangelui.

Cum se zice, sa n-ai nevoie...
Testarea sangelui
Adi [anonim], Vineri, 16 iunie 2017, 13:24
+1/1
Nici macar nu trebuie sa aiba HIV. Eu am avut hepatita A, adica forma cea mai usoara, cand eram copil, acum peste 30 de ani. Din pacate nu pot sa donez sange nici acum. In moementul in care m'am prezentat la unitatea medicala pentru donare eram inconjurat de oameni necajiti care venisera sa doneze pentru beneficii. Asistenta sefa a venit personal sa-mi multumeasca pentru ca am bifat casuta
"hepatita" in istoric. Pentru beneficii mult mai mici , cum ar fi o zi de concediu sau câteva cutii de conserve de la cantina sociala sunt compromise loturi intregi de sange. Nu se fac teste individuale. Sangele colectat se amesteca si testele se fac pe loturi. Acesta este motivul pentru care exista o criza a sangelui. Este sufucuent ca unul din o sutasa fi avut hepatita si intreg lotul este compromis (a se citi aruncat). In tarile civilizate exista un istoric in format digital al fiecarui pacient unde se pot face verificari.
La noi nu exista posibilitatea, iar pentru un bilet la festival multi ar omite o casuta din formular.

Atentie la astfel de campanii, mai bine va marketati altfel!
cum?
Dodel540 [utilizator], Vineri, 16 iunie 2017, 15:37
0/0
Daca se amesteca sangele si se testeaza la gramada, atunci cum se individualizeaza analizele ? (fiecare donator primeste un set de rezeultate analize pe gratis: hepatite, hiv etc)
comenteaza