Senator UDMR: O asumare a răspunderii pe buget ar fi un derapaj serios - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3348marţi 28 ian 2020

Senator UDMR: O asumare a răspunderii pe buget ar fi un derapaj serios

de Redactia Joi, 12 decembrie 2019, 10:32
- a A+
Imagine
UDMR nu agreează o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat. Liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, spune la RFI că un asemenea demers luat în calcul de premierul Ludovic Orban ar reprezenta "un derapaj destul de serios".Cseke Attila cere Guvernului Orban mai multă reținere, când vine vorba de asumarea răspunderii pe buget, spunând că nu a existat niciun guvern în ultimii 30 de ani după 1989 care să își fi asumat răspunderea pe legea bugetului de stat.

Liderul senatorilor UDMR crede că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului asupra legii bugetului pe 2020 ar fi un derapaj.

"Legea bugetului conține anumite prioritizări, anumite priorități ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majorități sau unei Opoziții, ci până la urmă, legea bugetului de stat este a tuturor și trebuie să asigure niște finanțări pe domeniile cele mai importante într-o țară. Deci nu credem că e bine să se creeze acest precedent, pentru că până acum acest precedent nu a existat. Dacă s-ar crea acest precedent, în mod evident și alții peste un an, doi, cinci, zece vor veni și vor spune că acest precedent s-a creat în 2019 și de ce să nu-l folosim și noi (...). Trebuie să avem o cultură politică și un echilibru în ceea ce privește procedurile și măsurile pe care sfera politică le folosește. Aici credem că ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru și această cultură politică la care tindem, în ceea ce privește asumarea răspunderii pe legea bugetului de stat", a adăugat el.


1241 de afisari


Voi v-ati gasit sa vorbiti de
persuasiv [utilizator], Joi, 12 decembrie 2019, 10:58
+3/3
derapaje????
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 12 decembrie 2019, 11:03
+3/3
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings