Curtea Supremă din India a autorizat construcția unui templu hindus pe un teren disputat cu musulmanii în Ayodhya - Hotnews Mobile
1 € 4,7808 1 USD 4,3159joi 21 nov 2019

Curtea Supremă din India a autorizat construcția unui templu hindus pe un teren disputat cu musulmanii în Ayodhya

de N.O. Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 12:14
- a A+
Curtea Supremă a Indiei a autorizat sâmbătă construirea unui templu hindus în Ayodhya (nord) pe un teren disputat unde o moschee a fost distrusa în 1992 provocând revolte intercomunitare sângeroase, relatează AFP.În această hotărâre care constituie o victorie pentru guvernul naționalist al premierului Narendra Modi, Înalta Curte a ordonat ca terenul să fie încredințat pentru construirea, în anumite condiții, a unui templu hindus, în timp ce un alt teren va fi dat grupurilor musulmane pentru a construi o nouă moschee.

Înainte de anunțul deciziei Curții, autoritățile au întărit securitatea în țară și premierul a făcut apel la cetățeni să fie calmi și a pus poliția în alertă.

Mii de polițiști au fost detașați în Ayodhya și școlile au fost închise. De asemenea au fost construite bariere de către polițiști în apropiere de Curtea Supremă din New Delhi.

Decizia a pus capăt unei dispute și a unor violențe din jurul unei moschei din secolul XVI distrusă în 1992 de către naționaliștii hinduși.


992 de afisari


jurnalism de spatele blocului
Razvan_M [utilizator], Duminică, 10 noiembrie 2019, 21:08
+1/1
Ia uite ce se gaseste la o simpla cautare pe net:

https://www.thehindu.com/news/national/inscription-on-mosque-slab-spoke-of-vishnu-temple-supreme-court-told/article29183709.ece

Deci moscheea din secolul 16 a fost construita peste un templu hindu din secolul 2 iCh, distrus de musulmani. Hmmm, oare de ce jurnalistul nu spune lucrul acesta?
comenteaza
Cookie Settings