Calendarul consultărilor de la Cotroceni pentru formarea unui nou guvern / Primii la discuțiile cu Iohannis vor fi cei de la PNL, cei de la PSD, ultimii - Hotnews Mobile
1 € 4,7794 1 USD 4,3149joi 12 dec 2019

Calendarul consultărilor de la Cotroceni pentru formarea unui nou guvern / Primii la discuțiile cu Iohannis vor fi cei de la PNL, cei de la PSD, ultimii

de MH Joi, 10 octombrie 2019, 16:06
- a A+
Imagine
Administrația Prezidențială a anunțat calendarul consultărilor de vineri, de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou guvern după ce moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar Guvernul Dăncilă a fost demis.Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, citat de Mediafax, reprezentanții PNL sunt convocați la ora 11.00, cei ai USR începând cu 11.30, liderii UDMR de la ora 12.00, iar cei ai PMP de la ora 12.30.

Reprezentanții grupului parlamentar Pro-Europa (Victor Ponta) sunt convocați de la ora 13.00, cei ai ALDE de la ora 13.30, reprezentanții minorităților naționale începând cu ora 14.00, iar social-democrații de la 14.30.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după demiterea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură, că va convoca partidele parlamentare la consultări începând de mâine. El a spus că cea mai bună soluție este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegerile anticipate, dar acestea pot fi organizate doar dacă există consens. "La consultări voi constata în ce măsură există acest consens".

După căderea Guvernului, preşedintele trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

"Plecăm cu datoria împlinită", a declarat Dăncilă, după ce a ieșit din sala de plen unde s-a votat moțiunea.


2991 de afisari


PSDragneev
2016 [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 16:14
+2/4
este ultimul pe lista, sa aiba timp sa-si linga...ranile...
Sunt curios pe cine vor trimite: femeia de serviciu si soferul cotcodacilei? Doar astia mai au ceva credibilitate.
Iohannis nu face pauza de masa?
dessik [utilizator], Joi, 10 octombrie 2019, 19:44
+2/2
Isi mananca sandvish-ul in timp ce vorbeste cu UDMR/PMP?
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings