VIDEO Noua linie de comunicare a Vioricăi Dăncilă: Iohannis vrea să taie salariile bugetarilor / Acuzațiile premierului - Hotnews Mobile
1 € 4,7748 1 USD 4,4026luni 17 feb 2020

VIDEO Noua linie de comunicare a Vioricăi Dăncilă: Iohannis vrea să taie salariile bugetarilor / Acuzațiile premierului

de C.D. Joi, 12 septembrie 2019, 18:18
- a A+
Imagine
Viorica Dăncilă îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că "s-a întors împotriva poporului" și că vrea să blocheze plata salariilor. "Nu-mi este teamă să mergem în Parlament", a spus premierul fără a preciza când va face acest lucru."Fie dl Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul dlui Tăriceanu", a spus Dăncilă, într-o declarație de presă de la PSD, la două ore după ce șeful statului a anunțat că nu acceptă remanierea propusă de premier, sfătuind-o pe șefa Guvernului să meargă la votul Parlamentului.În scurta declarație, Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis că disprețuiește bugetarii, că face totul să le blocheze plata salariilor, și că în tandem cu Tăriceanu s-a întors împotriva poporului.

Cele mai importante declarații:
  • Simțul urgenței pentru dl Iohannis se activează doar în campanie. Abuzul de putere continuă. E a treia piedică în trei săptămâni, a treia respingere a eforturilor guvernului de a funcționa normal. Din nou președintele se poziționează împotriva românilor.
  • Dacă nu am fi găsit soluția deblocării ministerelor, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.
  • A trebuit să amânăm măsuri ca să putem funcționa.
  • Am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial. E evident că partidul dlui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că-i jignesc și-i amenință că o să le taie veniturile. Dl Președinte a dus aceasta la alt nivel: le refuză dreptul la plată.
  • Fie dl Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul dlui Tăriceanu.
  • Am văzut o nouă alianță de conjunctură între dl Iohannis și dl Tăriceanu: alianța ipocriziei.
  • Prin aceste lucruri care le fac, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor.
  • Vreau să dau asigurări că nu voi ceda în fața acestui blocaj.
  • Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj, fiindcă am obligația să guvernez pentru România. Știu foarte bine că oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, așteaptă să le plătim salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat.
  • Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum 2 zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor -România normală-, ci -România blocată.
Declarațiile premierului vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că refuză cele șase propuneri de miniștri.


8351 de afisari


nu te mai obosi
D.M.A.Gogu [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 18:43
+15/15
Stim deja: presedinte in campanie electorala (dar tu ce faci cand te dai cu helicopterul?), refuzul consensului (cel dorit de noi, evident), am facut lucruri marete (marete sunt imprumuturile) in timp ce presedintele e lenes (caci nu da din gura ca si noi), nu e patriot (caci nu nu e de acord cu noi), e rau-voitor (caci vrea cu orice pret sa trecem prin parlament inainte de a schimba structura si culoarea politica a guvernului, asa cum cere constitutia)

Sa mai spun sau sa iti las si tie?
O ființă mai redusă ca asta cu greu găsești.
Raoke [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 19:11
+12/12
Dar cine i-ar putea reprezenta mai bine pe bugetari decât una care a fost toată scârbavnica-i viață tot bugetar. Ce-mi place cum ea și pizideaua se identifică cu bugetarii care numai ei sunt țara.
inca 25 de comentarii comenteaza
Cookie Settings