Klaus Iohannis, o primă reacție astăzi, la ora 17.00, după noile propuneri de miniștri trimise de Viorica Dăncilă. - Hotnews Mobile
1 € 4,7491 1 USD 4,3248luni 23 sep 2019

Klaus Iohannis, o primă reacție astăzi, la ora 17.00, după noile propuneri de miniștri trimise de Viorica Dăncilă.

de MH Joi, 12 septembrie 2019, 12:52
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis va avea o primă reacție după noile propuneri de miniștri trimise de premier. Șeful statului va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la ora 17.00, fiind de așteptat ca președintele să respingă și noile propuneri de miniștri și să îi ceară din nou Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru votul de încredere.Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.


Miercuri, Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare:
  • Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului și pentru postul de vicepremier
  • Ion Cupă pentru Ministerul Energiei
  • Ștefan Băișanu - ministru pentru Relația cu Parlamentul
De asemenea, Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis și noi propuneri de miniștri pentru Ministerul Afacerilor Interne - Dan Chirilă (secretar de stat în Ministerul de Interne) și Ministerul Educației - Camelia Gavrilă (deputat PSD). Pentru postul de vicepremier pe probleme economice, Dăncilă îl propune pe Dan Matei. El este, din luna iulie, consilier al Vioricăi Dăncilă pe probleme economice.

"Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI - domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale - doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim-ministru - domnul Dan Matei", a declarat Dăncilă.

Ea a mai spus că speră "ca de această dată președintele Klaus Iohannis să acționeze ca presedinte și nu ca și candidat pentru acestă funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România".


CITEȘTE ȘI:


1168 de afisari


niiiiiiste peeeenali
cucuveauamov [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 13:14
-2/4
nu maaaaa laaaasa saaa dooorm in celeeee saaaase case.

P.S. daca era Barna presedinte, propunerile erau respinse inainte de a fi facute
comenteaza
Cookie Settings