Radu Banciu, amendat de CNCD cu 8.000 de lei după ce a spus că "Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la ZOO cu fundul roșu". "Afirmațiile exprimă o formă de rasism extrem" - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3101marţi 28 ian 2020

Radu Banciu, amendat de CNCD cu 8.000 de lei după ce a spus că "Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la ZOO cu fundul roșu". "Afirmațiile exprimă o formă de rasism extrem"

de C.D. Miercuri, 11 septembrie 2019, 15:34
- a A+
Imagine
​​Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 8.000 de lei după ce într-o emisiune a afirmat că "Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la gradina zoologică cu fundul ăla roșu"."Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii", se arată într-un comunicat al CNCD.

Hotărârea de sancționare a fost luată cu unanimitate de voturi.


5902 afisari


romani prosti
muciflenduri [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 17:04
+9/19
E fascinant cum tot felul de torpile mioritice s-au saturat de corectitudine politica.
Gata, frate, ma lesi, pai eu vin din tara lui dragnea si dancila, stiu deja astea, nu ma plinctisiti.
Nici nu s-au sters de balega la care au ranit ei si stramosii lor, dar deja au depasit conditia de corectitudine politica, e ceva desuet.
Daca-i spui ca ma-sa-i crwa e ofensat, acolo e brusc corect politic, dar in cazul negrilor nu, acolo-s maimute de la zoo.
gresesti
muciflenduri [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 17:10
+8/16
Din punctul ei de vedere, pocitul nici nu exista. Iti dai seama ca nu e singurul imund care i-a spus ca e maimuta, ca e grasa, ca e urata, ca e barbat etc etc.
Nu ajungi cea mai mare jucatoare din istorie plecand urechea la tot felul de scursuri umane.
As zice ca piticul nici nu e rasist de felul lui ci isi joaca rolul pentru pocitanii gen nevermind si altii de pe site, oameni inexistenti, care se consoleaza aruncand cu noroi, crezand ca daca-o fac maimuta ei devin cumva superiori.
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings