Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la vizita turistică - Hotnews Mobile
1 € 4,7748 1 USD 4,4026luni 17 feb 2020

Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la vizita turistică

de C.D. Luni, 19 august 2019, 15:01
- a A+
Imagine
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în contextul nemulțumirii exprimate de premierul Viorica Dăncilă privind lipsa de consultare a președintelui Iohannis înainte de vizita în SUA, că prim-ministrul este invidios că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică, scrie Mediafax.

"În conformitate cu Constituția României și cu deciziile CCR, cel care conduce politica externă a României este președintele. Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe în timp ce președintele României este la a doua întâlnire oficială cu președintele SUA. Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă. Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea poziției de stat membru al UE cu un cuvânt greu și cu influență la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO, sunt linii de politică externă care sunt susținute de președintele României, de cetățenii români și reprezintă direcții fundamentale de politică externă pe care președintele Klaus Iohannis le-a susținut sistematic", a declarat liderul PNL Ludovic Orban, luni, la Parlament.Totodată, Orban a afirmat că șeful Executivului ar trebui să abroge OUG 114 și prevederile care afectează investitorii din Eenergie.

"Cel mult doamna Dăncilă ar trebui sa rezolve niște probleme care au fost provocate de domnia sa. Să abroge Ordonanța 114, cel puțin prevederile care atacă societățile din energie și care riscă să afecteze investitorii importanți din energie care pot să aibă un impact extrem de favorabil asupra dezvoltării economice ale României. Toate prevederile care riscă să naționalizeze pilonul II de pensii, care afectează sistemul bancar, inclusiv acel fantomatic fond de dezvoltare și investiții aflat la dispoziția Comisiei de prognoză, care este un alter ego al CNAIR în materie de contractare", a mai spus acesta.

Duminică, premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul, iar printre temele considerate importante ar fi Energia, relațiile economice, Apărarea.

Președintele Klaus Iohannis se va afla, în data de 20 august, în SUA, unde va avea o întâlnire cu președintele american Donald Trump.2082 de afisari


Nimeni nu auzise de V V Dancila
John M. [utilizator], Luni, 19 august 2019, 16:05
+7/9
pana n-a pus-o "the soon-to-be inmate", Liviu Dragnea, nici mai mult nici mai putin, Prim-Ministru ! Vasilica n-are nici un fel de credite in politica mondiala, dar are tupeu de parvenit care este singura ei arma in lupta politica interna.
Dancila poate
Rahan5 [utilizator], Luni, 19 august 2019, 15:44
+5/7
sa intre in Kremlin la orice ora fara nici un fel de Viza. Mai usor decat Dodon. La ce-i mai trebuie atunci Viza pentru SUA ?
Politicienii rusi pot trimite la Washington rachete balistice nucleare fara nici un fel de Viza, si nu e nevoie sa mearga ei insesi la Washington.
Exista un Ambsador al Rusiei la Washington. Este suficient sa aiba el Viza.
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings