Medici fără Frontiere: Imigranții aflați în Libia trăiesc în condiții groaznice - Hotnews Mobile
1 € 4,7794 1 USD 4,3124miercuri 11 dec 2019

Medici fără Frontiere: Imigranții aflați în Libia trăiesc în condiții groaznice

de G.S. Joi, 15 august 2019, 7:28
- a A+
Imagine
Sam Turner, șeful misiunii de salvare a migranților din Marea Mediterană a organizației Medici fără Frontiere, a declarat că migranții care ajung în Libia trăiesc în "condiții groaznice" și respinge propunerea ca cei salvați din Mediterană să fie trimiși înapoi în această țară, potrivit Euronews, preluat de Mediafax.Declarațiile sale vin în contextul în care o navă cu aproximativ 150 de migranți la bord se află de aproape două săptămâni blocată în Marea Mediterană, în apropierea insulei italiene Lampedusa deoarece Italia și Malta au refuzat să permită accesul acesteia, iar o altă navă, operată de Medici fără Frontiere, cu 356 de migranți la bord, se află blocată în apropierea coastelor Libiei.

"Libia este o zonă de conflict, iar luptele continuă în Tripoli și în împrejurimi, chiar dacă în ultimele zile a existat o tentativă de încetare a focului", a spus Turner. "Situația migranților care traversează Libia este în mod clar una grea, ei trăind în condiții groaznice și trecând prin experiențe oribile din cauza traficanților, dar și în centrele de detenție, unde condițiile sunt inumane", a adăugat el.

El a mai declarat că migranții aflați în Libia au "opțiuni limitate" de a călători în siguranță către Uniunea Europeană pentru a solicita azil.


342 de afisari


Hmmm
jeanvaljeanro [utilizator], Joi, 15 august 2019, 12:13
0/0
Prin Vaslui a fost domnul? Sunt sigur ca si in UE sunt suficiente zone inspaimantatoare fara speranta in care nu ploua cu bani ca aia nu cer azil cu lantul de aur la gat!
comenteaza
Cookie Settings