Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare: Masurătorile arată că, în momentul de față, în România nu există nicio modificare a radioactivității mediului - Hotnews Mobile
1 € 4,7794 1 USD 4,3124miercuri 11 dec 2019

Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare: Masurătorile arată că, în momentul de față, în România nu există nicio modificare a radioactivității mediului

de G.S. Miercuri, 14 august 2019, 16:26
- a A+
Imagine
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare informează, miercuri, că masurătorile efectuate pe teritoriul Romaniei, în perioada 8 august până în prezent, indică faptul că, în momentul de față, în România nu există nicio modificare a radioactivității mediului.“Pot să vă confirm că în toată această perioadă cât am făcut aceste monitorizări pe tot teritoriul României, radioactivitatea probelor de aerosoli la o limită de avertizare de 50 de becquereli/ metru cub (unitate de măsură pentru radioactivitate) şi de alarmare de 200 becquereli/ metru cub, nu au depăşit 5 becquereli/ metru cub, la Constanţa având, de exemplu 2 becquereli / metru cub, iar în Bucureşti 4,5 becquereli / metru cub. Cele mai mici valori sunt la Arad, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ şi Babele, adică pe tot teritoriul României, a declarat Rodin Traicu, președintele CNCAN.

Potrivit sursei citate CNCAN face analize comparative la 24 de ore pentru a urmări orice fel de variaţie a radioactivităţii atât în aerosoli, cât şi în depuneri fixate şi în apă, precum şi a radiaţiilor gamma.

"Noi rămânem în alertă până când toate informaţiile culese atât la nivel europen cu partenerii noştri de la ceilalţi regulatori din ţările limitrofe dar şi din analizele pe care le facem, vor confirma faptul că nu există nicio modificare a radioactivităţii mediului la nivel european sau în vreo ţară limitrofă României", a adăugat Traicu.

La ora emiterii comunicatului, nivelul radiațiilor măsurate de către RNSRM, se încadrează in limitele radioactivității mediului natural. CNCAN precizează că nu există niciun pericol pentru populație sau pentru mediu.

Citește și:


1051 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings