Acordul comercial dintre Marea Britanie și SUA ar putea intra în vigoare pe 1 noiembrie - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 4,3160vineri 22 nov 2019

Acordul comercial dintre Marea Britanie și SUA ar putea intra în vigoare pe 1 noiembrie

de I.B. Miercuri, 14 august 2019, 0:32
- a A+
Imagine
Marea Britanie și Statele Unite discută despre implementarea unui acord comercial parțial care ar putea intra în vigoare în data de 1 noiembrie, la o zi după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a transmis marți un oficial american, citat de Reuters.

Consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, a discutat marți cu Liz Truss, ministrul de Finanțe din Marea Britanie, despre posibilitatea ca cele două țări să semneze o declarație parțială, în vederea implementării ulterioare a unui acord comercial, citează Mediafax.Semnarea documentului ar putea avea loc în cadrul summitului G7 de la finalul lunii august, care va avea loc în Franța, a transmis oficialul din Administrația de la Washington.

Bolton i-a transmis premierului britanic Boris Johnson că președintele american Donald Trump dorește ca Marea Britanie să părăsească cu succes Uniunea Europeană pe data de 31 octombrie, adăugând că Administrația de la Washington va fi pregătită să negocieze rapid un acord de liber schimb între SUA și Regatul Unit.

Vizita lui John Bolton în Marea Britanie a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări, tensionate parțial în timpul mandatului prim-ministrului Theresa May.

De asemenea, Statele Unite ar sprijini cu entuziasm un Brexit fără acord în cazul în care Guvernul Marii Britanii va lua această decizie, a declarat consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, în cursul vizitei întreprinse la Londra.

Mesajul central al vizitei lui Bolton a fost acela că Statele Unite vor ajuta Marea Britanie după Brexit cu un acord de liber schimb. În acest moment chiar au loc negocieri pe această temă între Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Comerț, și Liz Truss, ministrul britanic al Comerțului.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieși din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înțelegere, și le-a transmis celorlalți lideri europeni că alte discuții nu vor avea niciun rost decât dacă aceștia vor fi dispuși să renunțe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat în urmă cu o săptămână faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale, potrivit Mediafax.982 de afisari


Nope
Amerlocu [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 13:05
+1/1
E ăla fără taxe și reglementări aiurea.
Lol
mitg [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 0:46
0/6
Ce acord, cu iz de pui spalat in cloramina?
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings