Kremlinul spune că Rusia câștigă cursa dezvoltării armelor nucleare în fața SUA, în pofida exploziei rachetei de la Arhanghelsk - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 0,7576vineri 22 nov 2019

Kremlinul spune că Rusia câștigă cursa dezvoltării armelor nucleare în fața SUA, în pofida exploziei rachetei de la Arhanghelsk

de N.O. Marţi, 13 august 2019, 20:32
- a A+
Imagine
Kremlinul s-a lăudat marți că Rusia câștigă cursa dezvoltării armelor nucleare în ciuda accidentului misterioasei rachete nucleare de săptămâna trecută din nordul Rusiei care a provocat o creștere temporară a radiațiilor, relatează Reuters.Rosatom, agenția nucleară a Rusiei, a spus că accidentul de pe 8 august a avut loc în timpul testării unei rachete pe o platformă din Marea Albă, omorând cel puțin oameni și rănind alți trei.

Rusia a promis să continue să dezvolte noi arme indiferent de accident, portretizând oamenii care au murit în timpul testului ca pe niște eroi.

Președintele american Donald Trump a scris luni pe Twitter că Statele Unite află multe din explozia despre care a sugerat că a avut loc în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară cu care s-a lăudat anul trecut președintele Vladimir Putin.

Rusia, care a spus că racheta va avea o "rază nelimitată" și va fi capabilă să învingă orice apărare, denumește racheta 9M730 Burevestnik (Petrelul furtună), după un prototip al NATO, SSC-X-9 Skyfall.

Trump a scris pe Twitter că Statele Unite au "tehnologie similară, deși mult mai avansată" și a spus că rușii sunt îngrijorați cu privire la calitatea aerului din jurul centrului de testare, o situație pe care a descris-o ca fiind "nu bună!"

Dar când a fost întrebat cu privire la comentariile lui Trump, Kremlinul a spus că este înaintea Statelor Unite în dezvoltarea armelor nucleare.

"Președintele nostru a spus în repetate rânduri că tehnica rusă în acest sector depășește nivelul pe care alte țări au reușit să îl atingă la acest moment, și este unică", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin a folosit discursul său din 2018 cu privire la starea nației pentru a dezvălui ceea ce el a descris o serie de noi arme nucleare invincibile, inclusiv o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, o dronă subacvatică cu propulsie nucleară și o armă laser.

Incidentul de tip nuclear intervine într-un moment crucial în competiţia militară dintre Statele Unite și Rusia. Administrația Donald Trump tocmai a finalizat procedura de retragere din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), argumentând că Rusia a încălcat acordul. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va fi nevoită să dezvolte noi tipuri de armament după retragerea SUA din Tratatul INF. Mai mult, există temeri că acordul Noul START (Tratatul pentru Limitarea Armelor Strategice), ultimul acord major ce limitează dezvoltarea forțelor nucleare, care va expira în 2021, nu va fi reînnoit după această dată.2557 de afisari


ha, ha, asa spuneau si '69, si in '79
AliKimiku [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 20:39
+18/22
Si in '91, ura si la gara!
Le plang de mila rusilor care cred in steaua lui Putin. Cand Rusia va pupa din nou podeaua nimeni din vest nu le mai acorda aceeasi grija si atentie ca cea de dupa momentul '91.
Astept momentul cu rabdare! se va petrece sigur in urmatorii 10-20 de ani!
au ramas si astia fara bani
tusnami [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 21:53
+13/13
si se incordeaza sa vada lumea ca au sange in instalatie. rusnacii sunt un popor in criza varstei de mijloc.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings