Cazul Sorina. Adopția fetiței de 8 ani rămâne valabilă. Cererea de revizuire, respinsă de instanță - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2726miercuri 23 oct 2019

Cazul Sorina. Adopția fetiței de 8 ani rămâne valabilă. Cererea de revizuire, respinsă de instanță

de MH Joi, 11 iulie 2019, 13:25
- a A+
Imagine
Cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de un cuplu din SUA, a fost respinsă joi de magistrații Curții de Apel Craiova. Adopția rămâne astfel valabilă.Decizia instanței este definitivă.

Procurorul general ceruse Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de această instanță, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, "solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".


În 20 iulie, Judecătoria Slatina ar urma să judece solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru a-i interzice Sorinei să plece din țară.

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă "mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Acest caz a generat un val de nemulțumiri legat de modul de intervenție, fetița fiind luată împotriva voinței ei.

Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.


11963 de afisari


O decizie justa
neagoe [utilizator], Joi, 11 iulie 2019, 13:44
+28/50
O decizie corecta vs. un procuror general populist ori cu chilotii urdinati de teama Hazanalei3.

Interesele Sorinei vor fi mult mai bine aparate intr-o tara in care procurorii nu sunt condusi de mafiotii din PSD, ALDE, UDMR, PNL &Co.
Foarte bine
Fiiatent [utilizator], Joi, 11 iulie 2019, 13:45
+21/39
S-a facut dreptate. Sper sa fie in avion spre state in seara asta.
inca 29 de comentarii comenteaza
Cookie Settings