Anchetă în Marea Britanie după decesul a cinci pacienţi infectaţi cu listeria din mâncare - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 4,3160vineri 22 nov 2019

Anchetă în Marea Britanie după decesul a cinci pacienţi infectaţi cu listeria din mâncare

de V.M. Sâmbătă, 15 iunie 2019, 21:23
- a A+
Imagine
Autorităţile sanitare britanice au demarat o investigaţie urgentă după moartea a cinci pacienţi care au mâncat în spitale sandvişuri ori salate contaminate cu bacteria listeria, relatează sâmbătă agenţiile Xinhua şi Press Association, citate de Agerpres .Alţi cinci pacienţi, de asemenea diagnosticaţi cu listerioză, sunt în stare gravă. Primele informaţii menţionau trei decese în spitale din Manchester şi Liverpool, ulterior încă doi pacienţi decedând din cauza infecţiei cu această bacterie.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că a dispus Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service - NHS) să efectueze o analiză amănunţită a alimentelor servite în spitale.

Autorităţile sanitare examinează printre altele dacă precedentele cazuri de listerioză din ultimele două luni au vreo legătură cu actuala epidemie.

Au fost retrase sandvişurile şi salatele din loturile despre care există indicii că au provocat ultimele infecţii, iar furnizorul acestor alimente, The Good Food Chain, a anunţat că a încetat producţia lor în timp ce se desfăşoară investigaţia. Acest furnizor a fost la rândul său aprovizionat de fabricantul de produse din carne North Country Cooked Meats, care de asemenea a anunţat suspendarea producţiei, în urma unor teste pozitive privind prezenţa respectivei bacterii.

Deocamdată autorităţile britanice nu au înregistrat alte cazuri de infecţii în afara celor din spitale.


Listeria este o bacterie care se găseşte deseori în alimente şi care, la oamenii sănătoşi, nu provoacă boli. În schimb, afectează persoanele slăbite - persoane în vârstă, femei însărcinate, persoane cu boli grave precum cancer şi diabet - în aceste situaţii putând fi mortală.


6751 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings