Ce trebuie să știe cei care au depus Declarația unică în 2018 și vor bonificațiile promise de Finanțe și ANAF - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3072joi 17 oct 2019

Ce trebuie să știe cei care au depus Declarația unică în 2018 și vor bonificațiile promise de Finanțe și ANAF

de F.B. Miercuri, 12 iunie 2019, 18:38
- a A+
Imagine
Mihaela Triculescu nu mai este șefa ANAF, de pe 3 iunie, dar ordine semnate de aceasta continuă să apară în Monitorul oficial. Și săptămâna trecută au fost câteva, iar acum a fost publicat unul important. Este vorba despre procedura de acordare a bonificațiilor pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanță în anul 2018 a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și pentru plata cu anticipație a obligațiilor fiscale declarate în anul 2018 prin declarația unică.Cui se aplică bonificațiile:
  • Persoanelor care au depus până la 31 iulie 2018 prin mijloace electronice Declarația
  • Celor care au plătit anticipat până pe 15 decembrie impozitul pe venitul anual estimat, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate estimate pentru anul 2018, declarate prin Declarația unică.
  • Celor care au obținut, în 2018, venituri anuale și care au depus numai declarația unică.
Valoarea bonificațiilor:
  • Sumele rezultate din aplicarea unui procent de 5% asupra obligațiilor fiscale declarate, aferente veniturilor estimate în 2018
  • Sumele rezultate din aplicarea unui procent de 5% asupra obligațiilor fiscale declarate
Când:
  • Organul fiscal constată, din oficiu, acordarea bonificațiilor prevăzute după data de 31 iulie 2019, prin emiterea unei decizii
Bonificațiile se acordă și pentru obligațiile fiscale stabilite prin declarații rectificative depuse până la data de 31 iulie 2019.

Bonificația pentru cei care au plătit anticipat se acordă de către organul fiscal în situația în care a fost achitat până la 15 decembrie cel puțin 95% din obligația fiscală declarată, aferentă veniturilor estimate în 2018.

Bonificația doar pentru cei care au depus online se acordă dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
  • a fost depusă până la 31 iulie 2018
  • a fost achitată până la 31 iulie 2019 inclusiv diferența dintre obligația fiscală declarată aferentă veniturlor realizate în anul 2018 și valoarea bonificației
Bonificațiile se acordă cumulativ de către organul fiscal central în situația în care a fost achitat, până la 15 decembrie, un procent de cel puțin 90% din obligația fiscală declarată aferentă veniturilor estimate în 2018 și declarația unică a fost depusă până la 31 iulie 2018, prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Persoanele fizice care au achitat integral cuantumul obligațiilor, fără a aplica bonificațiile, pot solicita restituirea sumelor plătite în plus prin depunerea unei cereri.


8692 de afisari


Cel mai prost soft posibil la ANAF
nick24 [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 19:15
+14/16
Și la gaze și la electricitate, dacă ai dat ceva în plus, apare pe factura următoare, FĂRĂ NICIO CERERE se scad din următoarea factură.
De ce la Anaf dacă lasi banii acolo, nu se scad din impozitul pe anul următor?
De ce trebuie să faci cerere de restituire sau cerere de compensare?
De ce trebuie să meargă toată lumea la Anaf să facă coadă pt câtiva lei?

Pe de altă parte, dacă ai datorie la Anaf te caută urgent și au suma calculată precis - deci în cazul ăsta se poate!!!
Un anunț HILAR la caseria ANAF: nu pot da relații despre sumele datorate sau plătite de contribuabili.
Oare la ce sunt bune calculatoarele și programele lor?
Oare cât au plătit și cui pt aceste programe depășite și inutilizabile?
de acord
Je__ [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 20:00
+10/10
la ANAF...siteul...e facut pentru contabili. Orice om normal nu se prinde unde se gasesc formulare, unde se depun, care sunt procedurile....doar daca ai vreun handicap mintal le intelegi. altfel NU

Idem...oamenii ar da taxele si impozitele, dar ANAF de frica sa nu piarda cativa lei, complica atat de mult procedeele si forumularele, si ce trebuie sa faci,,,incat e imposibil pentru un contribuabil simplu sa se descurce.

Salut cateva initiative de simplificare care le-au avut...dar sincer....nu e suficient
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings