Patriarhul Daniel, la întâlnirea cu Papa: Să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 4,3160vineri 22 nov 2019

Patriarhul Daniel, la întâlnirea cu Papa: Să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic

de MH Vineri, 31 mai 2019, 16:52
- a A+
Imagine
Patriarhul Daniel a amintit, în discursul ținut după întrevederea cu Papa Francisc, la Palatul patriarhal, de vizita Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Teoctist de la București, pe care i-a caracterizat ca fiind apărători ai credinței creștine și pledat pentru familia tradițională. "Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane", a afirmat Patriarhul.În cuvântul de salut adresat Conducătorului Bisericii Romano-Catolice, Patriarhul Daniel a rememorat întâlnirea dintre Patriarhul Teoctist și Papa Ioan Paul al II-lea din urmă cu 20 de ani. Patriarhul a spus că vizita din 1999 a stat sub semnul bucuriei libertății religioase după experiența regimului comunist ateu, iar întâlnirea actuală trebuie să fie un îndemn la apărarea valorilor creștine în Europa de azi secularizată.

"Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane. Totodată, ei ne cheamă să mărturisim, să apărăm şi să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic, un continent care îmbătrânește rapid. (...) În acelaşi timp, Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea şi solidaritatea în societate pentru ca iubirea lui Hristos pentru toţi oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace şi bucurie, pentru persoane şi pentru popoare", a mai spus Patriarhul Daniel.

La întâlnirea cu Papa Francisc de la Palatul Patriarhiei au participat membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.


19062 de afisari


Iote ma, nici n-ar sti oamenii sa faca copii
Habermas [utilizator], Vineri, 31 mai 2019, 17:18
+14/30
daca nu le-ar explica popa!

Religia nu poate avea un rol in relatiile dintre oameni! Alea sunt chestii personale, nu e treaba lor. Sa nu-si bage popa nasul c-o sa ia un bombeu in nas de n-o sa stie ce cal i-a lovit.

Popii sa se ocupe de aspecte SOCIALE, daca vrea sa fie utila. Despre asta a vorbit si Christos. Lasati facutul copiilor, ca ne descurcam si fara sfatul vostru! Sau sunteti osedati de sex si nu va puteti abtine, bai popilor?!
Menirea bisericii este data de societate!
Habermas [utilizator], Vineri, 31 mai 2019, 18:43
+13/27
Si de nimic altceva!
Biserica nu este mai presus decat societatea!
Am spus DACA vrea sa fie utila. Daca nu, sa dispara. In orice caz, nu are dreptul sa atenteze la drepturile omului.

PS. Papa asta a inteles lucrul asta, se vede din discurs si din acte. "Preafericitul" nu pare sa fi inteles mare lucru din mersul omenirii, nici macar dupa mesajul DIRECT de la referendum-ul "pentru" "familie".
inca 23 de comentarii comenteaza
Cookie Settings