Timmermans, în legătură cu activarea Articolului 7 pentru România: Încă avem şansa să prevenim, pentru că legislaţia privind modificarea codurilor penale nu este în aplicare - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

Timmermans, în legătură cu activarea Articolului 7 pentru România: Încă avem şansa să prevenim, pentru că legislaţia privind modificarea codurilor penale nu este în aplicare

de N.O. Miercuri, 15 mai 2019, 21:39
- a A+
Imagine
Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri, înaintea dezbaterii candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene, că scrisoarea trimisă pe 10 mai președintelui României, președinților celor două camere din Parlament și premierului este un pas preventiv și încearcă să convingă autoritățile să nu adopte modificările aduse codurile penale, pentru că "este mereu mai bine să previi decât să corectezi apoi"."Am scris o scrisoare destinată preşedintelui (ţării, n.r.), preşedinţilor celor două camere şi prim-ministrului, ca un pas preventiv: Nu este prea târziu, puteţi repara asta! Nu adoptaţi această legislaţie, nu reduceţi lupta împotriva corupţiei, nu mergeţi în acea direcţie şi implementaţi recomandările Comisiei", a declarat Timmermans, potrivit News.ro.

El a precizat că "ceea ce este nou acum este să încercăm să fim prevăzători. Sperăm că în noua Comisie (Europeană, n.r.) să putem face mai multe în acest sens. Este mereu mai bine să previi decât să corectezi apoi".

Legat de utilizarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene în cazul ţărilor membre UE care nu respectă statul de drept, Timmermans a spus că este "foarte important".

"Procesul este încă în curs, în Consiliu, atât în cazul Poloniei, cât şi al Ungariei. Cât priveşte România, încă avem şansa să prevenim, pentru că Parlamentul a adoptat legislaţia, dar nu este în aplicare. Încerc să conving instituţiile din România să nu facă acest pas".

Întrebat dacă a primit un răspuns la scrisoare, Frans Timmermans a spus că nu și că știe doar ce a văzut în mass-media, iar acest lucru nu este încurajator, da rîncearcă.

"Tot ce am văzut a fost în media, iar asta nu este foarte încurajator. Încă încerc. Nu am pus un termen limită, dar la un punct, această legislaţie va fi adoptată sau nu".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Ploiești, că este dezamăgită de gestul lui Frans Timmermans de a trimite scrisoarea Executivului, comentând că amenințarea cu articolul 7" este "un lucru periculos". Ea a mai susținut că o să-i răspundă prim-vicepreședintelui Comisiei europene și o să-i ceară un tratament corect pentru România.

Citește și:3671 de afisari


RO sub Diktatura Hoților
Ochii_pe_voi [utilizator], Miercuri, 15 mai 2019, 22:19
+9/25
R) e un stat securisto-mafiot condus de o grupare care si-a anexat tara prin CRIMA ca sa o jefuiasca. PSD+ ALDE+ UDMR = FSN = PCR, sunt grupari infractionale care doresc sa scoata RO din UE. O tara de hoti care voteaza hoti care dau legi pentru hoti NU MERITA SA FACA PARTE DIN UE si nici sa aiba drept de vot. Membrii PARLAMENTULUI HOTIEI NATIONALE si ai guvernului de slugi ale CIumei Rosii nu ar trebui sa aiba drept sa calatoreasca liber prin Europa, nici sa primeasca vize. Sunt niste TICALOSI, niste BORFASI care nu merita nici macar un scuipat!
Efecte?
D.M.A.Gogu [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 7:08
+8/12
Ma indoiesc de faptul ca scrisorile Comisiei Europene au efect. Vom auzi aceeasi placa, buna pentru votantii nedoritori ori incapabili sa gandeasca, ori impartind interese ce frizeaza penalul la fel ca si Dragnea. Dancila o va da cu lipsa de vointa in a ajunge la consens (evident, cel dictat de Dragnea), Radulescu & co vor sustine rea-vointa si lipsa de informare a comisiei (deh, nu vor sa asculte de cine trebuie) si, argumentul suprem, suntem la noi in tara, facem ce vrem caci am fost votati. Ca in momentul aderarii la UE ai renuntat la o anumita suveranitate nu conteaza, la fel si faptul ca presedintele, care are alta pozitie, are cam de doua ori mai multe voturi decat alianta de la guvernare.

Nu conteaza nimic in afara salvarii penalilor facatori de lege.
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings