Încă o amânare în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,3082vineri 18 oct 2019

Încă o amânare în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu

de DG Marţi, 16 aprilie 2019, 13:00
- a A+
Imagine
Senatorii din comisia juridică au amânat, marți, din nou, votarea raportului referitor la solicitarea procurorilor DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu și asta în condițiile în care cererea procurorilor a fost înregistrată cu aproape jumătate de an în urmă. Senatorii au susținut că vor să cheme la dezbateri un reprezentant al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie Mediafax."Când au fost audiați și domnii Tăriceanu și studiate materialele avocatului, au fost anumite chestiuni de clarificat din partea membrilor comisiei juridice și din partea membrilor din Senat care au studiat dosarul. În acest context s-a pus problema dacă nu ar fi utilă cauze ca cel care a făcut sesizarea, adică Parchetul, să susțină această sesizare cu întrebările care au rezultat din dezbaterile până acum. Colegii au invocat cel puțin două decizii ale CCR, una care spune că suntem titulari, ceea ce știam și noi și avem toată libertatea de a decide într-un fel sau altul, dar asta nu înseamnă că nu putem să chemăm pe cineva ca să clarifice anumite chestiuni, dacă s-a apreciat că ar fi utilă cauzei", a declarat președintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

El a mai spus că dezbaterile vor continua săptămâna viitoare.

"Și săptămâna viitoare va fi din nou pe ordinea de zi această chestiune să vedem dacă să invităm sau nu pentru că nu am vrea să pară o chestiune de pactizare, adică invitarea Parchetului nu trebuie privită ca o acțiune politică, ci pur și simplu o acțiune de susținere a unei cereri. Cineva care face o cerere indiferent de natura ei este evident să vină să o susțină, să spună anumite chestiuni, cu atât mai mult cu cât noi suntem titularii acestei cereri de urmărire penală sau nu și atunci e firesc să ne fie clarificate anumite lucruri dacă din material sunt contradicții, mai ales că din păcate avem un material de 17.000 de pagini care nu a fost structurat, nu a fost așezat așa fel încât să permită un nespecialist să studieze și să formeze o opinie", a completat Cazanciuc.

Pe 7 noiembrie, DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.


1559 de afisari


ALDEPLM
voxpopulix [utilizator], Marţi, 16 aprilie 2019, 13:20
+7/7
Suntem niste amanati toti. Totul in tara asta se amana. Suntem intarziati istoric si mental.

Cat de dureaza solutionarea unui dosar in Romania comparat cu UE? Cat dureaza un km de auostrada, un pod, o scoala, un spital, o lege cu impact pozitiv?

De zece ori mai mult? De 50 de ori mai mult?

Cam acelasi raport se gaseste la costurile de achizitie.


Mizerabilul asta a luat spaga in dosarul STERLING, si-a dat legi cu dedicatie (vezi taxa auto), a furat cat a putut si in continuare se pisa cu jet pe justitie.
Senatul Hoției Naționale
Ochii_pe_voi [utilizator], Marţi, 16 aprilie 2019, 13:33
+7/7
...își apără proprii hoți. Mai ales unul select precum Tariceanu, recunoscut traficant de influenta (pe ce șpagă?) și fost turnător la Secu impreuna cu Tataia...
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings